Nieky Holzken geen kampioen "Ik snap er niks van" Nieuws
Nieuws

Nieky Holzken geen kampioen "Ik snap er niks van"

Nieky Holzken geen kampioen "Ik snap er niks van"

Nieky toch geen kampioen "Ik snap er niks van", zegt Sjef Weber trainer en schoonvader!

Afgelopen zaterdag had Nieky Holzken nog de hoop op de de wereldtitel in het weltergewicht deze te heroveren. Helaas echt dit geen werkelijkheid worden voor de sympathieke vechtsporter uit Helmond. Zijn tegenstander Cedric Doumbé werd uitgeroepen tot winnaar door de jury, iets wat toch wat kwaad bloed zetten bij trainer Sjef Weber, "ik snap er niks van" zegt hij in een interview met Omroep Brabant.

Hij zegt: "De teleurstelling was groot, natuurlijk", zegt Weber een dag na de nederlaag. "Als je om de wereldtitel vecht en je niet wint, dan ben je altijd teleurgesteld. Anders ben je geen goede sportman. Je gaat voor de winst, altijd".

Nieky Holzken geen kampioen "Ik snap er niks van"

Dubieuze jury beslissing

Doumbé werd door de jury aangewezen als winnaar en dit tot grote verbazing van Weber. Deze zeget; "Ik kan er met mijn verstand niet bij. Kickboksen is altijd een jurysport, maar het is altijd een beetje oneerlijk. Maar het kan niet zo zijn dat je voordeel krijgt omdat je een opkomende jonge speler bent of een clown die het publiek weet te spelen Fouten kunnen gemaakt worden, maar je moet wel eerlijk proberen te zijn. "

Maar heeft Weber gelijk? Zagen wij een veel actievere Holzken vechten dan zijn tegenstander Cedric Doumbé? Wij hielden onder andere op Twitter en Facebook een kleine enquête en daar sloeg het voordeel richting Cedric Doumbé uit als het op activiteit en actie aankomt. En dit blijkt ook uit de score card waarop te zien is dat Cedric Doumbé veel meer stoten en trappen uitdeelde dan Holzken, wat puntjes scoren inhoudt.

Niet uit het veld geslagen

Toch is team Holzken niet uit het veld geslagen en is er toch wat tevredenheid. "We hebben gedaan waar we op getraind waren. Je kan minder zijn en verliezen, maar dat was niet zo." We voelen ons ook geen verliezer. Nieky heeft ook heel veel goede reacties gekregen, dat hij nog steeds 'The Champ' is. Dat is ook zo. Zijn prestaties, ga er maar eens aan staan", volgens Sjef Weber.

Overstap naar boksen

Na een aantal jaren succesvol in de ring te hebben gestaan als kickbokser stapt Holzken nu over naar het boksen. Tot mei 2018 loopt het contract wat hij heeft met de Glory organisatie, daarna is hij vrij om te doen wat hij wil. Dit houdt in dat hij tot het einde van zijn contract nog twee als kickbokser de ring in zal stappen.

"Misschien wint Murthel Groenhart de wereldtitel tegen Cedric Doumbé, en staat hij daarna tegen Nieky in de ring. Als hij dan wint, is de titel terug en komen er misschien meer wedstrijden. We zien wel wat er op ons af komt. We gaan nu eerst twee Weken op vakantie, lekker het hoofd leegmaken", zegt Weber.

Wij wachten het af want ons vermoeden is dat we nog best wat van Nieky Holzken zullen gaan horen!

Bron Quotes Sjef Weber Omroep Brabant

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws