Nick Diaz accepteert eenjarige schorsing sanctie van de UFC – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nick Diaz accepteert eenjarige schorsing sanctie van de UFC

Nick Diaz accepteert eenjarige schorsing sanctie van de UFC

Nick het broertje van Nate Diaz is betrapt op doping, beide broers zijn te zien in de kooi bij de UFC, echter is Nick betrapt op doping en krijgt een cautie voor zijn kiezen. Nick Diaz heeft niet veel belangstelling getoond voor zijn terugkeer naar de Octagon, wat mogelijk heeft geleid tot zijn laatste schending van het UFC Anti-Doping beleid die op maandag werd onthuld. Het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) kondigde aan dat Diaz een sanctie van een jaar had aanvaard voor een schending van het UFC antidopingbeleid als gevolg van drie niet-succesvolle testpogingen gedurende een periode van 12 maanden. Reden hij was niet te traceren en gaf niet op tijd zijn locatie door.

Nick Diaz accepteert eenjarige schorsing sanctie van de UFC
Youtube

De overtreding van Diaz resulteerde in een schorsing van één jaar

Zoals alle UFC-atleten is Diaz verplicht mee te doen aan de UFC testpool en is daarom onderhevig aan bepaalde eisen en verantwoordelijkheden, waaronder de USADA op de hoogte houden waar hij zich bevindt, zodat hij willekeurig kan worden getest. De eerste twee mislukte tests vonden plaats in het tweede en derde kwartaal van 2016, terwijl de derde plaatsvond in het eerste kwartaal van 2017. Onder het anti-dopingbeleid van UFC vormt de accumulatie van drie mislukte testen binnen een periode van 12 maanden een schending van het antidopingbeleid. De overtreding van Diaz resulteerde in een schorsing van één jaar.

Schorsing met terugwerkende kracht dus snel de kooi weer in

De eenjarige periode van uitsluiting van Nick Diaz begon op 19 april 2017 (met terugwerkende kracht), de datum waarop zijn derde verzuim tegen hem werd uitgesproken. Tijdens zijn periode van uitsluiting bleef Diaz onderworpen aan een test zonder voorafgaande kennisgeving door USADA en accumuleerde het geen verdere fouten. Als zodanig komt Diaz in aanmerking om terug te keren naar de kooi na het voltooien van zijn sanctie op 19 april 2018. De redenering achter de late aankondiging van de schorsing van Diaz, volgens USADA’s Brad Horn, is dat Diaz de sanctie pas technisch aanvaardde tot afgelopen maandag.

 

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page