Nederlandse vechtsporters in het buitenland Nick Braaksma Nieuws
Nieuws

Nederlandse vechtsporters in het buitenland Nick Braaksma

Nederlandse vechtsporters in het buitenland Nick Braaksma
Nederlandse vechtsporters in het buitenland Nick Braaksma

Wij zochten Nick op bij sportschool Alken in Buchten, terwijl in Nederland was voor familiebezoek, en waar hij gelijk van de gelegenheid gebruikt maakt om zijn oude sportschool en leraar Hub Alken te bezoeken.

Over Nick Braaksma

Nick werd 1961 Geboren in Den Haag en van af baby tot zijn 15e groeide hij op in Suriname waar hij door Pa Braaksma op Judo en Jujitsu les werd gezet bij Joseph Lee. In 1977 keerde hij naar Nederland terug en ging op karate bij Hub Alken, en John Phennel ging hij judo lessen volgen.

Zuid-Nederlands Kampioen 1981

In 1981 werd hij Zuid Nederlands kampioen en won tegen Peter Smith. Op de NK in '81 stond hij tegenover Fred Rooiers. Later ook nog tegen Rob Mol Bruinsma in ’94 en ’95. Ook heeft hij zilver gehaald op de WADO WK.

1981 Op college in de VS

In 1981 vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij 15 jaar bij Jhoon Rhee, Jeff Smith en Gold’s Gym trainde en les gaf. Vanaf 1996 heeft Nick 13 jaar op Aruba gewoond en heeft daar de Fitness en Budo sport heftig gestimuleerd en georganiseerd. Echter door een zware heupblessure keerde hij terug naar Nederland waar hij diverse heupoperaties onderging. Vervolgens na zijn herstel vertrok hij wederom naar Amerika.

Nick vocht het eerste Mixed Fight gevecht op Aruba, en gelijk heeft gedraaid tegen Wereld Kampioen John de Ling in '99.

Nederlandse vechtsporters in het buitenland Nick Braaksma

Toegevoegd aan de Martial arts hall of fame

Nick is ingevoerd in de Martial arts hall of fame door de hoogst benoemden. Daarnaast heeft hij diverse zwarte banden en licenties gehaald met Karate, Judo, Taekwondo, Muay Thai, Shinkyokushin en Sambo.

Professionele carrière

Nick heeft onder andere gewerkt als professioneel docent en bedrijfsleider voor het grootste beveiligingsbedrijf op Aruba. Ook voor de lokale regering als gym leraar op de lagere scholen maar ook voor opleiding van het Correctie Instituut Aruba.

Nick is trots op zijn connectie met Dojo Alken want zoals hij zelf zegt, Hub heeft mij gedreven en mij m'n eigen potentiaal laten uitstralen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws