Nederlandse vechtsporters in het buitenland Nick Braaksma - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nederlandse vechtsporters in het buitenland Nick Braaksma

Nederlandse vechtsporters in het buitenland Nick Braaksma


Dat Nederlanders niet alleen in eigen land succesvol zijn bewijzen vele vechters al lang op grote toernooien. Maar ook het feit dat enkele Nederlanders zoals Nick Braaksma die hun carrière voortzetten als trainer of sportschoolhouder in het buitenland, geeft aan dat er kwaliteit heerst in ons land.

Wij zochten Nick op bij sportschool Alken in Buchten, terwijl in Nederland was voor familiebezoek, en waar hij gelijk van de gelegenheid gebruikt maakt om zijn oude sportschool en leraar Hub Alken te bezoeken.

Over Nick Braaksma

Nick werd 1961 Geboren in Den Haag en van af baby tot zijn 15e groeide hij op in Suriname waar hij door Pa Braaksma op Judo en Jujitsu les werd gezet bij Joseph Lee. In 1977 keerde hij naar Nederland terug en ging op karate bij Hub Alken, en John Phennel ging hij judo lessen volgen.

Zuid-Nederlands Kampioen 1981

In 1981 werd hij Zuid Nederlands kampioen en won tegen Peter Smith. Op de NK in ’81 stond hij tegenover Fred Rooiers. Later ook nog tegen Rob Mol Bruinsma in ’94 en ’95. Ook heeft hij zilver gehaald op de WADO WK.

1981 Op college in de VS

In 1981 vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij 15 jaar bij Jhoon Rhee, Jeff Smith en Gold’s Gym trainde en les gaf. Vanaf 1996 heeft Nick 13 jaar op Aruba gewoond en heeft daar de Fitness en Budo sport heftig gestimuleerd en georganiseerd. Echter door een zware heupblessure keerde hij terug naar Nederland waar hij diverse heupoperaties onderging. Vervolgens na zijn herstel vertrok hij wederom naar Amerika.

Nick vocht het eerste Mixed Fight gevecht op Aruba, en gelijk heeft gedraaid tegen Wereld Kampioen John de Ling in ’99.

Toegevoegd aan de Martial arts hall of fame

Nick is ingevoerd in de Martial arts hall of fame door de hoogst benoemden. Daarnaast heeft hij diverse zwarte banden en licenties gehaald met Karate, Judo, Taekwondo, Muay Thai, Shinkyokushin en Sambo.

Professionele carrière

Nick heeft onder andere gewerkt als professioneel docent en bedrijfsleider voor het grootste beveiligingsbedrijf op Aruba. Ook voor de lokale regering als gym leraar op de lagere scholen maar ook voor opleiding van het Correctie Instituut Aruba.

Nick is trots op zijn connectie met Dojo Alken want zoals hij zelf zegt, Hub heeft mij gedreven en mij m’n eigen potentiaal laten uitstralen.

 

 

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page