'Zo verdiende ik miljoenen': UFC-legende St-Pierre geeft tips - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Zo verdiende ik miljoenen’: UFC-legende St-Pierre geeft tips

‘Zo verdiende ik miljoenen’: UFC-legende St-Pierre geeft tips

'Zo verdiende ik miljoenen': UFC-legende St-Pierre doet boekje open

St-Pierre, 40, wordt algemeen beschouwd als een van de grootste MMA-vechters aller tijden. Er zijn niet veel figuren in het vechtspel die hun carrière slimmer hebben aangepakt dan de Frans-Canadees.

Als UFC-vechter behaalde St-Pierre grote successen maar blijkt ook een gedreven zakenman om zijn zaakjes financieel goed op orde te krijgen met de organisatie waar hij bij vocht. St-Pierre’s pad naar financieel succes was niet altijd gemakkelijk. De vechter beschreef enkele van de hindernissen die hij in zijn carrière moest overwinnen voor een recent stuk in Wealthsimple Magazine getiteld: “De UFC zal je niet eerlijk betalen, tenzij je ze dwingt.”

Zo verteld St-Pierre dat hij in het begin tussen de 3.000 en 9.000 dollar verdiende, ook zegt de topvechter dat het onderhandelen met de UFC tip een schaakspel lijkt. De Canadees speelde op een moment blufpoker door de UFC te melden dat een andere organisatie hem graag wilde hebben.

Slim zijn

,,Andere organisaties wilden mij als hun uithangbord hebben en UFC wist dat. Dus, zoals een pokerbluf, zeiden we: ‘We willen niet opnieuw tekenen voor een gevecht we willen gewoon het contract afmaken.’ We namen een groot risico. Omdat het net een aandelenmarkt is. Een aandeel kan stijgen als u succesvol bent, maar het kan ook dalen als je verliest. Maar daar hebben we voor gekozen.” Gelukkig liep het goed af en werd hem 400.000 dollar geboden.

Maar de voormalige kampioen geeft meer tips weg in het artikel. Zo zegt hij ook erg zuinig te hebben geleefd en geen dure spullen te hebben gekocht om zo langzaam zijn fortuin te vergroten. Lees HIER meer (Engels, leestijd 2 minuten)

Bekijk ook

Vechtmachine ‘Kayla’ pakt 2e miljoen tijdens titelgevecht

Kyla Harrison heeft het weer geflikt,

Rico Verhoeven: ‘Ik heb het verkloot’ (video)

Tijdens mijn tweede gevecht met Badr voelde ik mij mentaal niet goed

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page