Succesvol Bellator debuut Lyoto Machida, pakt winst tegen Rafael Carvalho - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Succesvol Bellator debuut Lyoto Machida, pakt winst tegen Rafael Carvalho

Succesvol Bellator debuut Lyoto Machida, pakt winst tegen Rafael Carvalho

Foto: Youtube

Het Bellator debuut van voormalig UFC lichtgewicht kampioen Lyoto Machida vond eerder vandaag plaats tijdens het Bellator 213 evenement in Honolulu, Hawaii.

Machida stond tegenover de voormalige Bellator middengewicht kampioen Rafael Carvalho tijdens het hoofdgevecht van het event.

Machida had niet meer professioneel gevochten sinds het scoren van een overweldigende overwinning in de tweede ronde, op UFC 224 tegen Vitor Belfort in mei 2018.

Verloren van Mousasi

Wat Rafael Carvalho betreft, deze leed een eerste-ronde TKO verlies tegen de huidige divisie kampioen Gegard Mousasi in zijn meest recente gevecht tijdens Bellator 200. Het verlies tegen Mousasi brak het ongeslagen winst record van Carvalho.

Carvalho wist Machida in de eerste ronde onder controle te krijgen door meerdere stoten uit te delen, die de voormalig UFC-zwaargewicht kampioen aardig toetakelde.

Grondgevecht

In ronde twee begon Machida terug te komen en zijn bereik te vinden. Met dat gezegd hebbende, lukt het Carvalho weer een knock-down in de tweede ronde te bewerkstelligden, waardoor Machida in het nadeel leek.

Machida zou uiteindelijk profiteren van Carvalho’s voorwaartse druk door een takedown te scoren. Toen hij eenmaal het gevecht naar de grond kreeg, ging Machida voluit los op Carvalho. Machina sloot de laatste ronde op dominante wijze af.

Officiële uitslag van Lyoto Machida vs. Rafael Carvalho, Machida wint via split-decision (29-28, 28-29, 29-28)

Bekijk ook

Sportscholen open tot 8 uur ’s avonds! ‘Essentiële sector’

De sluiting is niet alleen een doorn in het oog van de sportschoolhouders

VIDEO! Kickbokser (15) overlijdt tijdens toernooi

Toch werd er besloten hem door te laten vechten.

Koekje van eigen deeg! UFC’er Jon Jones flink aangepakt

Soms kom je je gelijke tegen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page