Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Stipe Miocic behoudt UFC-titel met winst op Daniel Cormier

Stipe Miocic behoudt UFC-titel met winst op Daniel Cormier

Stipe Miocic behoudt UFC-titel met winst op Daniel Cormier

Stipe Miocic versloeg Daniel Cormier in een wedstrijd van vijf ronden op zondag. In een fantastische trilogie tussen de vechters.

Miocic raakte Cormier laat in de derde ronde met een venijnige por in zijn linkeroog. Waardoor de uitdager naar zijn hoek strompelde. Cormiers oog was flink opgezwollen. Maar hij vocht dapper in de laatste twee rondes in het hoofdevenement.

Dit was de derde keer dat Miocic en Cormier tegenover elkaar stonden. Cormier schakelde Miocic uit bij UFC 226 in de eerste ronde in hun gevecht van 2018 om de zwaargewicht titel te winnen. Miocic versloeg Cormier afgelopen augustus tijdens de herkansing op UFC 241.

Naar het ziekenhuis

Het werd nog even vervelend toen Miocic zijn vinger recht in een van de ogen van Cormier plantte. ‘Ik zie niets uit mijn linkeroog’, zei Cormier. “Het is zwart.” In een reactie op zijn coach. Cormier werd na het gevecht met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Miocic (20-3) scoorde op de jurykaarten 49-46, 49-46 en 48-47 om zijn claim als misschien wel het grootste zwaargewicht in de UFC-geschiedenis te verdedigen en zijn titel te behouden. UFC 252 vond plaats in het UFC APEX-complex in Las Vegas.

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page