SCHOKKEND: Illegale actie kost UFC-kampioen wereldtitel
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / SCHOKKEND: Illegale actie kost UFC-kampioen wereldtitel

SCHOKKEND: Illegale actie kost UFC-kampioen wereldtitel

Illegale actie kost UFC-kampioen Peter Yan wereldtitel (video)

Peter Yan, de voormalige UFC bantam kampioen, zal met een klote gevoel naar huis gaan vanuit Las Vegas. Hij verloor zijn titel door een illegale knie in het gezicht van Aljamain Sterling.

Na drie redelijk gelijk opgaande rondes kwam het in de vierde tot een wel heel naar einde voor Yan. Terwijl Sterling op zijn knieën zat, plaatste Yan een nemen knie tegen het hoofd van Sterling.

Dit wil ik niet

Deze viel op het canvas en kon niet verder knokken. De actie van Yan was ingegeven door zijn team die riep dat hij moest toeslaan. Yan interpreteerde dit verkeer en deelde de knie uit, wat niet is toegestaan.

Yan werd gediskwalificeerd wat Sterling de titel opleverde. Echter was de Amerikaan niet blij met de manier waarop en smeet de kampioen gordel op de vloer van de UFC-kooi. ,,Zo wil ik niet de kampioen worden”, zei Sterling.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page