PRIMEUR: Nieuwe Nederlandse MMA-organisatie LFL van start - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / PRIMEUR: Nieuwe Nederlandse MMA-organisatie LFL van start

PRIMEUR: Nieuwe Nederlandse MMA-organisatie LFL van start

EXCLUSIEF: Nieuwe Nederlandse MMA-organisatie LFL van start

Vandaag kreeg onze redactie exclusief de primeur om LFL aan te kondigen aan het grote publiek. Levels Fight League (LFL), is een nieuwe in Amsterdam gevestigde MMA-organisatie die zich richt op het ontwikkelen van de sport in Nederland.

LFL gaat Nederlandse vechters een veilig en professioneel platform te bieden, waarop ze volledig kunnen vertrouwen om hun carrière vooruit te helpen, maar ook tegelijkertijd buitenlandse vechters binnen te halen om mee te doen aan de competitie.

Het eerste LFL evenement vindt plaats op zondag 30 mei. Tijdens het hoofdevenement zal de populaire Nederlandse vechter Joey Berkenbosch (4-1) tegenover de Canadese Julien Leblanc (5-1) van de gerenommeerde Tristar-sportschool staan. Vanwege de huidige Covid-19-pandemie zullen de LFL evenementen volledig digitaal zijn, met hoogwaardige productie en alleen online beschikbaar zonder dat er live publiek aanwezig is.

Live mee kijken

LFL is al een partnerschap aangegaan met het internationaal erkende FITE.tv-streaming platform, dat onder meer Tyson vs.Roy Jones Jr., AEW-worstelen, KSI vs.Logan Paul, Canelo vs.GGG, WWE en nog veel meer grote events heeft gehost. FITE.tv zal LFL 1 streamen voor internationale fans, terwijl Nederlandse en Belgische fans kunnen kijken via een kleine PPV-prijs op LFLMMA.com

Levels Fight League 1 bevat zeven professionele wedstrijden en een amateur-undercard. De undercard is de aftrap voor een speciale amateur MMA-serie, die zal worden verspreid een aantal evenementen en die uiteindelijk een aantal vechters de gelegenheid zal bieden, om te reizen en te trainen in de wereldberoemde Tristar-sportschool in Canada.

MMA-sport laten groeien

Achter LFL staan ​​de lokale sportschool eigenaar Donovan Panayiotis en de Nederlandse zakenman Bart Deuss. Panayiotis, een voormalige professionele vechter, is het brein achter de promotie en zal dienen als matchmaker en evenement promotor.

Deuss is de eigenaar en CEO van het Nederlandse IT-bedrijf YaWorks, met klanten als Vodafone, Ziggo, Nike, Heineken en vele anderen. Als grote sportliefhebber, met een achtergrond in judo & karate en een passie voor boksen, zal Duess achter de schermen van de organisatie werken. Duess zet zich volledig in om de MMA-sport in Nederland te helpen groeien door middel van Levels Fight League.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page