Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-veteraan William Joplin ‘verliest strijd’ tegen kanker

MMA-veteraan William Joplin ‘verliest strijd’ tegen kanker

MMA-veteraan William Joplin 'verliest strijd' tegen kanker

William Joplin, een MMA-veteraan met meer dan 30 gevechten, stierf dinsdag na een langdurige strijd met alvleesklierkanker, Joplin werd slechts 41 jaar oud.

Joplins zus, Shelley Joplin, bracht het bericht over het overlijden van de vechter op de GoFundMe website, in september 2018 werd daar een geld inzamelactie voor Joplin opgestart. Die pagina zal actief blijven om zijn crematiekosten en herdenkingsdienst te helpen betalen.

Echte MMA-veteraan

In zijn enige Bellator gevecht verloor Joplin via een unaniem besluit tegen Juan Archuleta tijdens Bellator 195. Andere opmerkelijke tegenstanders van Joplin waren ex-UFC-talenten Walel Watson en Pablo Garza. Joplin beëindigde zijn carrière met een 18-15 record.

Bekend als ‘The Armadillo’, vocht Joplin voor meerdere organisaties in de loop van zijn professionele carrière die begon in 2010. Tijdens zijn carrière vocht Joplin voor Bellator MMA, Victory Fighting Championship, Resurrection Fighting Alliance, Titan FC en Legacy Fighting Alliance, om noem er een paar te noemen.

Bekijk ook

MMA-vechter Cris Cyborg schrijft geschiedenis met knock-out

Cris Cyborg versloeg zaterdagnacht Julia Budd via een vierde ronde TKO in het Bellator 238 main event

VIDEO: Zo trainde Conor McGregor zijn schouder knock-outs

McGregor trainde al jaren zijn verbazingwekkende technieken

VIDEO: UFC-vechter met grote mond ‘knokt’ met twee vrouwen

Een goede vechter staat zijn of haar mannetje in de ring