Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Heftig: ‘video bewijst dat MMA-legende Ralph Gracie een collega coach mishandelde’

Heftig: ‘video bewijst dat MMA-legende Ralph Gracie een collega coach mishandelde’

MMA en BJJ grootheid Ralph Gracie is onderdeel van een politie onderzoek wegens een heftig geweld misdrijf na een ruzie met collega-trainer Flavio Almeida.

Het incident tussen Gracie en Almeida vond plaats op het Wereldkampioenschap IBJJF Jiu-Jitsu No-Gi in het Anaheim Convention Center in Anaheim, Californië, eerder deze maand.

Het incident wordt momenteel onderzocht, eraan toevoegend dat de officier van justitie de zaak nog moet beoordelen voor het indienen van enige vorm van strafrechtelijke aanklacht (indien nodig).

Gemene elleboog

Toegevoegd aan het politierapport is de bovenstaande video, die duidelijk laat zien dat Gracie een ruzie krijgt met Almeida voordat hij een elleboog naar het gezicht van Almeida lanceert.

De video laat echter niet zien wat er gebeurde voor en na de woordenwisseling tussen de twee coaches. Ook waren er geen getuigen die iets konden verklaren.

Rust

Volgens een verklaring van Gracie Barra, een organisatie waarin Almeida als een sleutelfiguur functioneert, is de BJJ-coach geadviseerd om wat tijd vrij te nemen en te rusten na de aanslag.

Gracie, 47, reageerde op diverse media diw contact met hem opnamen om een verklaring te vragen. Naar verwachting zal Gracie volgend jaar terugkeren naar MMA bij ONE Championship.

Bekijk ook

Alistair Overeem kan direct aan de slag als bare knuckle bokser

Alistair Overeem kan de ring in bij bare knuckle FC. De blote vuist boks organisatie ...

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten snel weer knokken

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten zo snel mogelijk weer tegen elkaar vechten. UFC Baas ...

Fikse schorsing voor topkickbokser, 4 jaar niet vechten

Artur Kyshenko voormalig Glory kickbokser en AFC Kickboxing Champion in de categorie 81 kg, heeft ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page