Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Feiten UFC Fight Night 155: De Randamie vs Ladd (wie is wie)

Feiten UFC Fight Night 155: De Randamie vs Ladd (wie is wie)

Feiten UFC Fight Night 155: De Randamie vs Ladd

De UFC keert zaterdag terug naar Californië met UFC op ESPN + 13 (UFC Fight Night 155), die plaatsvindt in Golden1 Center in Sacramento.

De Nederlandse MMA-vechter en voormalig UFC-kampioen Germaine de Randamie (8-3 MMA, 5-1 UFC), staat tegenvoer opkomend vechter Aspen Ladd (8-0 MMA, 3-0 UFC). De winnaar van dit gevecht wat als titelgevecht eliminator gezien kan worden brengt deze een stap dichter bij de bantamgewicht titel.

De Randamie was succesvol in haar terugkeer in de UFC-divisie voor bantamgewicht bij vrouwen in november, tijdens UFC Fight Night 139. De Randamie vecht voor de eerste keer in 2019, ze heeft niet meer dan één keer gevochten in een kalenderjaar sinds 2013. De Randamie was de UFC-vedergewichtkampioen welke zij binnensleepte tijdens UFC 208 in februari 2017.

Flink record

Ladd’s won haar laatste 3 gevechten en heeft zes van haar acht loopbaanoverwinningen verdiend door stopzetting. Met Ladd’s twee knock-out overwinningen in UFC-dames bantamgewicht divisie is zij als derde gerangschikt in de geschiedenis achter Ronda Rousey en Amanda Nunes.

De Randamie voegt zich in het rijtje van Bas Rutten, Michael Bisping, Joanna Jedrzejczyk, Andrei Arlovski, en Conor McGregor, als een van de zes in Europa geboren kampioenen in de geschiedenis van de UFC. Zij is de op twee na langste actief in de divisie achter Ketlen Vieira en Amanda Nunes.

Bekijk ook

Robin van Roosmalen: Debuut bij Bellator MMA in augustus

Hij woont en traint al weer enige tijd in Amerika, voormalig GLORY kickboks kampioen Robin van Roosmalen.

De UFC lanceert ‘Arabisch’ live streaming platform

Abu Dhabi Media heeft de lancering aangekondigd van 'UFC Arabia', het eerste Arabische UFC-streaming platform in de MENA-regio.

Bellator MMA debuut Ilias Bulaid september in Dublin

De Marokkaans-Nederlandse MMA-vechter en kickbokser Ilias Bulaid zal zijn debuut maken bij Bellator in Dublin, Ierland.