MMA Legende Ryan Ford vecht in Engeland voor WBO titel Nieuws
Nieuws

MMA Legende Ryan Ford vecht in Engeland voor WBO titel

MMA Legende Ryan Ford vecht in Engeland voor WBO titel

Ryan Ford zal volgende maand in Engeland vechten voor de WBO-riem!

MMA Legende Ryan Ford vecht in Engeland voor WBO titel

Ryan Ford, die een licht zwaargewichtstitel heeft, behoort tot een groep grote mannen uit de geschiedenis van Edmonton als producent van top zwaargewicht boksers. Ryan Ford heeft op dit moment zijn hele carrière lang gewacht.

Zijn kans om op het grote podium te presteren is aangekomen

Ford heeft tijdens zijn 10-jarige mixed martial arts carrière wereldtitels gevecht gevoerd en gewonnen. Hij won in februari de UBO wereldlicht zwaargewicht boks titel, maar op deze kans voor de titel heeft hij al jaren gewacht. De 35-jarige Ford zal Anthony Yarde (12-0) uit Groot-Brittannië bevechten voor de vacante WBO Intercontinental light heavyweight-titel in Londen, Engeland, op 16 september aanstaande. Het is het co-main event die de WBO middengewicht titel gevecht tussen Billy Joe Saunders en Willie Monroe kenmerkt.

"Iedereen weet hoe hard ik hiervoor heb gewerkt. Dit is 13 jaar van mijn leven, dat ben ik aan het malen geweest om het op dit punt in het vechtspel te maken, 'zei Ford. "Het werk dat ik in de sportschool en onderweg heb gedaan, heeft zich nu uitbetaald. Het is tijd voor mij om te schitteren".

Een kans te goed om op te geven

Ford (12-0) versloeg in mei dit jaar met een technische beslissingsoverwinning Robert Berridge in Singapore. Ford was in eerste instantie aan het trainen om Jimmy Sweeney in september in Liverpool tegenover zich te zien, en in Engeland te vechten, maar toen hij telefoongesprekken had om tegen Yarde te vechten, was het een kans die gewoon te goed was om op te geven.

"Ik wil de beste zijn, en je moet het beste vechten, en ik ben bereid deze uitdagingen aan te pakken," zei Ford, die zei dat Sweeney hem in contact had gebracht. "Ik zou deze kans nooit meer krijgen, want als die kans op de deur klopt, moet je de deur open doen, omdat die kans nooit meer kan komen".

Yarde zal de grootste uitdaging vormen in de boks carrière van Ford. Hij is 10 jaar jonger dan Ford, en 11 van zijn 12 overwinningen zijn door knock-out gekomen. In zijn laatste gevecht versloeg hij eerder ongeslagen Richard Baranyi (18-1) voor de WBO European Light heavyweight titel. Gewoonlijk is Ford de grotere vechter als hij in de ring tegen zijn tegenstanders komt, maar deze keer heeft Yarde het voordeel van de twijfel.

Iedereen zal straks weten wie Ryan Ford is

"Hij is een bewezen vechter in het Verenigd Koninkrijk, en veel mensen zeggen 'wie is deze man? "Mensen kennen mij daar niet, maar ik kan ervoor zorgen dat op 16 september mensen mijn zullen kennen. Ik ga die riem winnen".

"Hij heeft 11 knockouts. Het is veruit mijn zwaarste uitdaging in de boksring, maar ik geloof dat ik ook zijn zwaarste uitdaging zal zijn. Ik denk niet dat hij ooit tegen iemand als mij heeft gevochten".

Ford heeft zeker een voordeel in de boksring als het gaat om ervaring. Niet alleen is hij 51 ronden geweest in zijn 12 prokampen, hij heeft ook 27 MMA wedstrijden om op terug te vallen. Yarde is nooit voorbij de vierde ronde in een van zijn 12 pro-gevechten gekomen.

"Ik heb video over hem gezien en hij is een zware puncher met knockout power, maar ik heb nog nooit een man gezien die hem druk gaf," zei Ford.

"De jongens die hij de laatste gevechten tegenover zich heeft gehad, zijn door hem bang gemaakt. Ik ben niet een van die jongens. Ik ben niet bang voor hem".

Ford zal zondag voor Montreal vertrekken en zijn trainingskamp beginnen met Grant Brothers Boxing. In afgelopen trainingskampen is geconfronteerd met grote boksers, zoals Eric Bazinyan en Dario Breicean, en met hen te trainen. Ford is ook getraind door Jessy Thompson, die een aantal wereldklasse boksers heeft voort gebracht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws