MMA Grootheden van de Verenigde Staten | Texas: Evan Tanner Nieuws
Nieuws

MMA Grootheden van de Verenigde Staten | Texas: Evan Tanner

MMA Grootheden van de Verenigde Staten | Texas: Evan Tanner
Evan Tanner vs Yushin Okami. Foto eigendom van the Ultimate Fighting Championship.
Evan Tanner vs Yushin Okami. Foto eigendom van the Ultimate Fighting Championship.

MMA Grootheid Evan Tanner

Mixed martial arts vechters komen uit elke hoek van de wereld, met een verscheidenheid aan stijlen. Soms zijn vechters producten van hun omgeving, waarbij hun disciplines voorrang krijgen in het land of de staat waaruit ze wonen. Verschillende regio's van de Verenigde Staten worden beschouwd als fabrieken voor grote vechters, hoewel dat zeker niet het geval is bij elke staat. Vandaag schijnt de spotlight op de beste mixmartial artiest van all-time uit elk van de 50 staten. Vechters hoeven niet noodzakelijkerwijs in een bepaalde staat geboren te worden om het te vertegenwoordigen; Ze moeten er gewoon mee worden geassocieerd.

Neem als voorbeeld Texas "The Lone Star State" heeft veel mixed martial vechters voortgebracht van top-flight, geen van hen is meer geëvolueerd dan de voormalige Ultimate Fighting Championship middengewicht titelhouder Evan Tanner.

Toughman wedstrijden

Geboren in Amarillo, Texas, op 11 februari 1971, begon Tanner zijn privefighting carriere in Toughman wedstrijden voordat hij overgaat naar gesanctioneerde MMA events. Hij streed op het regionale circuit en won 19 van zijn eerste 20 wedstrijden, en verloor alleen aan Heath Herring. Tanner werd de eerste Amerikaan om het Pancras Neo-Blood Tournament in 1998 te winnen en een deal met de UFC te ondertekenen. Hij ging 3-0 binnen in het Octagon voordat hij op 23 februari 2001 een gevecht aan ging tegen de lichtgewicht kampioen Tito Ortiz bij UFC 30. Ortiz sloot de Texaan in slechts 30 seconden uit met een vieze slam.

Te jong gestorven

Vier jaar later had Tanner overwinningen tegen Phil Baroni (twee keer) en Robbie Lawler in een showdown met David Terrell voor de vacante UFC midden gewichtkroon. Hij stopte Terrell met punches 4:35 in de eerste ronde bij UFC 51 om het 185 pond kampioenschap vast te leggen. Tanner kort daarna gaf de titel aan Rich Franklin en verloor vier van zijn laatste vijf gevechten en eindigde zijn carriere met een 32-8 record. Hij is op 37 jarige leeftijd overleden op 5 september 2008 nadat hij in de woestijn nabij Palo Verde, Californië was gestrand met zijn auto.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws