Man die een ex UFC-vechter doodreed pleit schuldig aan doodslag - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Man die een ex UFC-vechter doodreed pleit schuldig aan doodslag

Man die een ex UFC-vechter doodreed pleit schuldig aan doodslag

Man die een ex UFC-vechter doodreed pleit schuldig aan doodslag
Foto: Anthony Getschel (twitter)

De man die werd beschuldigd van de dood van ex-UFC-vechter Ryan Jimmo, verborg zijn truck en verving de nummerplaat voordat hij zich twee dagen later tot politie wendde. Heeft zich zelf schuldig verklaard voor de rechter.

Ryan Jimmo, 34, werd gedood op 26 juni 2016, toen hij werd overreden door een truck op een parkeerplaats buiten een Whyte Avenue-bar die door Anthony Getschel werd bestuurd.

Getschel werd beschuldigd van tweedegraads moord. Hij pleitte niet schuldig aan die beschuldiging, maar pleitte schuldig aan doodslag. Hij pleitte ook schuldig voor het feit dat hij op de vlucht sloeg.

Problemen

Volgens de afgesproken feitenverklaring was Getschel die avond met zijn vriend en diens vriendin aan het feesten en drinken in de Cook County Saloon. Getschel en zijn vriend verlieten de bar na problemen met beveiliging personeel.

Getschel reed weg met zijn vriend en vriendin in zijn truck. De truck reed achter Jimmo’s Jeep op Whyte Avenue en 101st Street en volgde de Jeep naar de parkeerplaats van H2O Lounge. Jimmo en zijn verloofde, Roxie Reese, zaten in de jeep en vonden dat de truck agressief reed.

Uitgedaagd

Jimmo parkeerde zijn Jeep en liep naar de bestuurdersdeur van de truck. Hij sloeg het raampje aan diggelen en schreeuwde naar Getschel en zijn vriend, daagde hen uit om te vechten. Jimmo en Getschel kenden elkaar niet.

Na ruzie liep Jimmo terug naar de Jeep maar draaide zich om toen hij iemand iets uit de truck hoorde roepen. Getschel versnelde de truck vervolgens en stuurde hem naar de kant van de bestuurder van de Jeep. Het ging over twee betonnen parkeerranden voordat hij Jimmo raakte en hem mee sleepte.

Op de vlucht

Wetende dat hij Jimmo had geraakt, reed Getschel snel de truck het parkeerterrein af en de Whyte Avenue op, waarbij hij tijdens het proces bijna een ander voertuig raakte, volgens de feitenverklaring.

Jimmo werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij rond 2.45 uur op de eerste hulpafdeling stierf. Getschel zette die ochtend zijn passagiers af voordat hij zijn truck in Mill Creek Ravine verstopte. Hij nam een ​​taxi naar huis, vertelde een familielid dat zijn truck was gestolen en ging naar bed.

Moord

Getschel werd beschuldigd van tweedegraads moord, criminele nalatigheid met de dood tot gevolg, het gevaarlijk besturen van een motorvoertuig met de dood tot gevolg en het niet stoppen op de plaats van het ongeval.

Tijdens een kort overzicht op maandag pleitte hij voor de mindere beschuldiging van doodslag en het op de vlucht slaan. De advocaat van Getschel, Peter Royal, vertelde de rechtbank dat zijn cliënt geen strafblad heeft en dat 19 karakterreferenties zijn ingediend.

Toen justitie Paul Belzil de rechtszaal verliet, begon Getschel te huilen. Hij zal op 3 december worden veroordeeld.

Bekijk ook

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Engste man niet bang voor sterkste man: 'Slacht hem af' (video)

Engste man niet bang voor sterkste man: ‘Slacht hem af’ (video)

Martyn Ford verklaart vertraging bij het overeenkomen van de bokswedstrijd tegen "softy" Thor Bjornsson.

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic. De voormalige lichtgewicht kampioen is overgegaan naar zwaargewicht en daar wacht een stevige uitdaging.

UFC-legende Jon Jones maakt comeback: ‘Klaar om te gaan’

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page