Home / Nieuws / Laster UFC-veteraan: ONE Championship dreigt met rechtszaak

Laster UFC-veteraan: ONE Championship dreigt met rechtszaak

Laster UFC-veteraan: ONE Championship dreigt met rechtszaak
CEO Chatri Sityodtong (ONE FC)

ONE Championship, een van ’s werelds grootste vechtsport organisaties neemt haar werk serieus.

Er is dan ook met juridische actie bedreigd na een controversiële Facebook-post door UFC en Pancrase veteraan Will Chope. Deze beweert dat de aangekondigde doping controles bij ONE die door WADA uitgevoerd gaan worden discutabel zijn. Dit schoot in het verkeerde keelgat van ONE baas CEO Chatri Sityodtong.

Chope, zegt op Facebook: ” Naar verluidt zullen ze tests doen bij ONE volgens de WADA-normen. Dat betekent niet dat WADA ze doet. ” Ook verwijst Chope naar een artikel van website The Body Lock over het onderwerp getiteld “ONE Championship dopingtest zal in 2019 van start te gaan via WADA”. Daarover zegt Chope: “Als je het artikel leest, besef je dat de titel bullshit is.”

Aanpakken die handel

Het artikel besprak de aankondigingen van Sityodtong over vroegere en toekomstige “WADA-testen”, die hij maakte op de ONE: Hero’s Ascent persconferentie op 22 januari. Daarnaast citeerde het artikel het rapport van James Goyder van Asian MMA dat ONE van plan was om “WADA standaard drugstesten in te voeren”. 2019.”

LEES HIER>> Meer over de geplande stappen van ONE FC tegen Chope

Er worden meer beweringen gedaan door Chope die niet goed vallen bij ONE, deze dreigt nu met gerechtelijke stappen jegens de UFC-veteraan. ONE Championship staat een schone sport voor zonder doping en heeft normen waarden en respect hoog in het vaandel staan. Of ONE verdere stappen neemt en hoe wordt naar verwachting binnenkort aangekondigd.

Bekijk ook

SCHEIDS SLAAT KICKBOKSER: Aanklacht wegens mishandeling

Tijdens een vechtsport gala welke afgelopen zondag 8 december gehouden werd in Capelle a/d IJssel, liepen de gemoederen aardig op.

MIX VAN VECHTSPORTEN EN SCHAKEN: In Utrecht kan het

Vechtsport en schaken, voor velen nog een onwaarschijnlijke combinatie, maar in de Utrechtse wijk Kanaleneiland begint het al een traditie te worden.

K-1 legende Stefan Leko vecht voor WCFA wereldtitel in Steenwijk

Niemand minder dan K-1 kickbokslegende Stefan Leko, zal op zaterdag 22 februari in actie komen.