Krav Maga expert stopt terroristische aanval IS Nieuws
Nieuws

Krav Maga expert stopt terroristische aanval IS

Krav Maga expert stopt terroristische aanval IS

Krav Maga expert stopt terroristische IS aanval met mes

Een Krav Maga expert werd geprezen als een Israëlische held toen hij eigenhandig een einde maakte aanval van een met een mes zwaaiende terrorist tijdens gruwelijke steekpartij op 2 november 2015. De beelden zijn niet eerder naar buiten gebracht om diverse redenen.

Kfir Itzhaki, een sergeant eerste klasse in het Israëlische leger antiterroristische elite-eenheid en is een voormalig chief Krav Maga instructeur was in zijn auto in de buurt van het centrale busstation in Rishon Lezion, ten zuiden van Tel Aviv. Hij werd gewaarschuwd voor een situatie die de meeste mensen ofwel op de vlucht zou laten slaan danwel in paniek de plek hebben doen verlaten of verlammen van angst.

Laffe mes aanval

Itzhaki had snel vastgesteld op basis van de kreten van paniek door burgers dat een terroristische aanval aan de gang was in de buurt, en toen hij zijn auto verliet zag hij een 19-jarige man met een mes jagen op mensen en steken aan de andere kant van de weg. Ook slaakte hij kreten als Allah oh Akbar en wij strijden voor ISIS.

Zonder een moment te aarzelen, toog de ongewapende Itzhaki achter de terrorist in de straat, met CCTV camera's is vastgelegd dat een 80-jarige vrouw werd in de rug gestoken en viel, slechts enkele meters voor de zelfverdediging specialist.

Uitschakelen en dan pas praten

De onverschrokken Itzhaki bleef de terrorist achtervolgen en terwijl hij terrein won op de terroristische schreeuwde hij naar hem, die de krankzinnige veroorzaakte om te stoppen met hardlopen en deze draaide naar hem toe.

Itzhaki reageerde instinctief terwijl hij de terrorist aanpakte, en hem een aantal klappen en stoten uitdeelde. De terrorist werd compleet verrast en die vervolgens vluchtte naar een nabijgelegen winkel waar hij werknemer achter de balie neerstak.

Itzhaki had hem snel weer ingehaald en raakte verwikkeld in een hectische strijd op leven en dood, met behulp van alles wat hij te pakken kon krijgen om op de man in te slaan in een poging om hem te stoppen.

Medaille als dank

Op dat moment begon Itzhaki de overhand krijgen en was in staat om de terrorist te ontwapenen en vervolgens gebruikte hij zijn vechtsport training om hem bewusteloos te maken met behulp van een verwurging techniek.

De heldhaftige actie van Itzhaki heeft ongetwijfeld levens gered die dag, en de Israëlische politie zou hem later belonen hem met een eremedaille voor zijn moed.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws