'Knijp zijn kop eraf!' NL topvechter De Ridder staat voor grote uitdaging Nieuws
Nieuws

'Knijp zijn kop eraf!' NL topvechter De Ridder staat voor grote uitdaging

'Knijp zijn kop eraf!' NL topvechter De Ridder staat voor grote uitdaging

Reinier de Ridder, een van Nederlands beste MMA-vechters, ontmoet de gevaarlijke André Galvão in een submission grappling match bij ONE X op 26 maart in Singapore.

De Nederlandse topvechter is nog maar koud terug in ons land of hij kan alweer afreizen naar Singapore. De Ridder, kampioen in twee gewichtklassen bij ONE Championship, is een grote kampioen van het statuur Rico Verhoeven. De stille en terughoudende De Ridder kroop echter uit zijn schulp na eind vorige maand zijn rivaal Kiamrian Abbasov compleet te hebben vernietigd.

Een echt beest in de kooi

Achter de Hollandse nuchterheid van De Ridder schuilt een beest, en dat weten vriend en vijand van de topknokker. De Nederlander is koning binnen ONE op zowel licht zwaargewicht als middengewicht. ,,Het is tijd voor meer", zei De Ridder na zijn laatste wedstrijd en dat komt er nu aan (gaat verder onder video).

De Ridder keert terug naar de kooi voor een worstelwedstrijd tegen de legende Galvão tijdens het komende ONE X-evenement op 26 maart. Galvão maakte zijn mixed martial arts-debuut in 2008 maar stopte met vechten. Ondanks dat Galvão al meer dan tien jaar met pensioen was, onthulde Galvão op 30 november 2020 dat hij van plan was om ergens in 2021 terug te keren.

Tegen een legende

Op 8 november 2021 werd aangekondigd dat Galvão een multi-fight contract met ONE Championship had ondertekend. Nu zal De Ridder zijn kunnen mogen tonen tegen een van de grootste legendes in het BJJ. Niet dat de Ridder daar zijn hand voor omdraait.

Recentelijk werd hem gevraagd hoe hij tegenover een gevecht met UFC-kampioen Israel Adesanya zou staan. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ik zijn kop eraf zou knijpen", zei De Ridder tijdens het interview. ONE X op 26 maart in Singapore zal gratis te zien zijn via het YouTube kanaal van ONE Championship.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws