'Kinderverkrachting!' Bokskampioen (33) schuldig, wacht lange celstraf
Home / Nieuws / ‘Kinderverkrachting!’ Bokskampioen (33) schuldig, wacht lange celstraf

‘Kinderverkrachting!’ Bokskampioen (33) schuldig, wacht lange celstraf

'Kinderverkrachting!' Bokskampioen (33) schuldig, wacht lange celstraf

Bokser John Jackson is schuldig bevonden in een proces met betrekking tot kinderverkrachting. Voormalig WBC-titeluitdager Jackson riskeert een lange gevangenisstraf nu hij als dader is aangewezen.

WBC-titeluitdager John Jackson, 33, is op alle punten schuldig bevonden tijdens zijn proces voor het verkrachten van een minderjarige in St. Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden. Jackson is een voormalige WBC superweltergewicht titeluitdager en de zoon van Hall of Fame-bokser Julian Jackson.

Jonge slachtoffers

In het weekend beraadslaagde een jury zeven uur voordat ze de bokser schuldig bevonden werden aan zes verschillende aanklachten. Vier daarvan hebben betrekking op één slachtoffer. Deze omvatten eerstegraads verkrachting van een persoon tussen de 13 en 15 jaar. Jackson bedwelmde zijn slachtoffers alvorens deze te misbruiken (gaat verder onder video).

Jackson werd op 6 februari 2019 gearresteerd nadat een van zijn slachtoffers aangifte had gedaan bij de politie. Jackson werd op borgtocht vrijgelaten. Hij werd echter opnieuw gearresteerd en beschuldigd van verdere misdaden. Onderzoekers vonden video’s op zijn mobiel waarop te zien was hoe hij zijn slachtoffer verkrachtte.

Geen tegen bewijs

Tijdens het proces keken juryleden naar een video waarin Jackson aan de politie bekende dat hij herhaaldelijk seks had gehad met zijn slachtoffer toen ze 15 jaar oud was. Jackson getuigde niet tijdens het proces en zijn advocaat riep geen getuigen op of presenteerde geen bewijs.

In de aanloop naar dit proces probeerde Jackson meerdere keren de procedure uit te stellen, meestal door zijn advocaat te ontslaan en nieuwe aan te stellen. Een veroordeling datum voor Jackson is niet vastgesteld. Er wordt aangenomen dat hij zal worden veroordeeld tot tientallen jaren gevangenisstraf.

Bekijk ook

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing kondigt vandaag aan dat de evenementen van de grootste kickboksorganisatie voortaan te zien zullen zijn via RTL/Videoland.

Ex-voetballer Andrew Mikkelsen mept rivaal KO! 'Trappen kan hij ook' (video)

Ex-voetballer mept rivaal KO! ‘Trappen kan hij ook’ (video)

Andrew Mikkelsen voormalig aftrap specialist bij het BYU Cougars footballteam nam zaterdag deel aan zijn vierde MMA-gevecht.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page