Kickbokser Utley Meriana (36) sterft volkomen onverwachts - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickbokser Utley Meriana (36) sterft volkomen onverwachts

Kickbokser Utley Meriana (36) sterft volkomen onverwachts

Kickbokser Utley Meriana sterft onverwachts, grote schok voor de vechtsport wereld!

Ons bereikte het trieste nieuws dat oud-kickbokser Utley Meriana onverwachts op te jonge leeftijd is overleden. Meriana is 36 jaar oud geworden, en stierf helaas aan de gevolgen van de ziekte diabetes. Kikcbokser Utley Meriana sterft onverwachts, grote schok voor de vechtsport!

Utley was driemaal kampioen en heeft zelfs in de ring gestaan tegen Gökhan Saki waar hij tegenover stond voor de wereld titel. Na zijn overstap naar Vos Gym Amsterdam, waar hij training kreeg van Ivan Hippolyte, groeide hij nog verder en werd hij voor de derde keer Nederlands Kampioen.

Als jonge man van 22 begon hij ooit met de kickboks sport. En deze sport lag hem goed na zijn loopbaan als profesionele kickbokser ging hij verder als trainer. Hij zette zijn trainers carrière voort in Rotterdam (Daba Gym) waar hij vooral de jeugd inspireerde met zijn trainingen en ervaringen.

Veel te jong ontvallen

Het plotselinge overlijden van Meriana is in de vechtsportwereld heel hard aangekomen, en vele collega’s reageren dan ook geschokt op zijn overlijden. Om op 36 jarige leeftijd te ontvallen is veel te jong, hij had nog zoveel ambities en plannen met zijn pupillen. Ook wilde hij zijn eigen sportschool op de kaart zetten, helaas mag dit niet zo zijn.

 

Probleem kind

Utley startte ooit met trainen bij Silent Dragon van David Doorn, dit deed hij op advies van zijn broertje waar hij onder andere training kreeg van Bien Gunning. Hij liep in zijn jeugd tegen de nodige problemen aan en was dan ook geen makkelijk kind.

Echter de discipline en focus die de vechtsport hem bracht, heeft er voor gezorgd dat hij zijn  leven op de rit kreeg en een goede toekomst tegemoet ging. Hij gaf zelf altijd aan veel aan zijn broertje en oude trainers te danken te hebben. En stonden zij aan het begin van zijn succes!

 

Zelf  les gaan geven aan probleemjongeren

Door zijn ervaringen vanuit zijn jeugd besloot Utley zelf trainingen te gaan geven aan probleem jongeren, en ging samenwerken met voormalig topsportster Nelli Cooman. Utley volgde een opleiding Sport en Recreatie, zo kreeg  hij les van Ome Jan van Opboxen en Ger Sloof.

Hij wilde zijn passie, technieken, kennis, motivatie en discipline overbrengen aan anderen en hoopte hiermee de liefde voor de sport van het kickboksen te gebruiken om de jeugd te motiveren om ook hun focus te verleggen en hun doelen te bereiken.

 

Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Wij wensen de familie van Utley veel sterkte in deze moeilijke tijd, er is een groot vechtsport talent heen gegaan.

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page