Kickboksen en MMA: De nieuwe Nederlandse generatie is hier Nieuws
Nieuws

Kickboksen en MMA: De nieuwe Nederlandse generatie is hier

Kickboksen en MMA: De nieuwe Nederlandse generatie is hier
Kickboksen en MMA: De nieuwe Nederlandse generatie is hier

De vechtsport in Nederland zit flink in de lift, wat ooit werd gestart door grote namen als Ramon Dekkers, Peter Aerts, Ernsto Hoost en anderen lijkt een succesvol vervolg te hebben.

Je kunt er als vechtsport liefhebber eigenlijk niet meer omheen, de Nederlandse kickboks en MMA-vechters van de nieuwe generatie. Grote successen worden er geboekt met een stevige knipoog naar het verleden. Vrijdag won Ilias Ennahachi tijdens zijn debuut bij ONE Championship meteen even de vlieggewicht wereldtitel.

Als je de stijl analyseert van ene vechter als Ennachachi kan het je niet ontgaan dat de 'Dutch Style' kickboksen een stevige herleving meemaakt. Perfecte combinaties, trappen en stoten, zo uit het boekje met een extra sausje van de even zo belangrijke nieuwe generatie trainers zoals Said el Badaoui, Mike Passenier, Michael Polanen en natuurlijk niet te vergeten de oude garde als een Thom Harinck en een Lucien Carbin.

Veel talent

Rico Verhoeven wordt veelal genoemd als de vernieuwer van het Nederlandse kickboksen, toegegeven Verhoeven heeft veel gedaan voor de sport. Echter zijn er andere namen die wellicht nog in de schaduw vechten maar wel de toekomst zijn van het Nederlandse kickboksen zoals Regian Eersel, Ilias Ennahachi, Tarik Khbabez, Donegi Abena, Donovan Wisse bij het kickboksen. En een Duane Van Helvoirt in het MMA (excuses als wij namen vergeten).

Met een grote pool aan talent lijkt de toekomst van het Nederlandse kickboksen gewaarborgd, zowel in binnen als buitenland. Laten we deze talenten dan ook koesteren, zij dienen als voorbeeld voor de jeugd die aan de voet staan van de volgende golf talenten die ook zullen opstaan. Applaus en hulde aan de nieuwe vechters is op zijn plaats.

Gast Columnist: Jan Wals

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws