Topkickbokser Nieky Holzken: ‘1 miljoen boete als ik iets zeg’ (video) – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Topkickbokser Nieky Holzken: ‘1 miljoen boete als ik iets zeg’ (video)

Topkickbokser Nieky Holzken: ‘1 miljoen boete als ik iets zeg’ (video)

Nieky Holzken vertrekt 2 april richting Singapore om een gevecht aan te gaan met John Wayne Parr. De wedstrijd wordt opgenomen en later uitgezonden door ONE Championship vanwege de Covid-maatregelen. Er is veel hype om het gevecht en wij spraken vandaag met Holzken over zijn komende confrontatie met Parr.

Het gevecht tussen Holzken en Parr kan geclassificeerd worden als een echte klassieker. Er zal gestreden worden op Muatyhai regels en in plaats van kickboks handschoenen, zal er metde lichte MMA-handschoenen worden gevochten.

Dikke boete

Aangezien het gevecht eerder plaatsvindt dan het wordt uitgezonden, is de kans op het uitlekken van de uitslag groot. Holzken zelf wordt gehouden aan een boete clausule als de uitslag via hem naar buiten zou komen. ,,Ik krijg 1 miljoen Singaporese dollars boete als het via mij naar buiten komt”, zegt Holzken. ,,Het mag wel uitkomen maar niet via mij.”

Nieky Holzken (links) met Nico van der Est (rechts)

Om zich voor te bereiden is naast trainen voeding zeer belangrijk voor Holzken. Sinds kort heeft hij zijn eigen supplementen lijn die hij samen met zijn zakenpartner Nico van der Erst heeft opgezet. ,,Ik ga er goed op en heb meer energie, het is compleet natuurlijk.” Ook sponsort Holzken al vechters zoals Liam Harrison die ook bij ONE Championship vecht.

Titelgevecht

Over een titelkans is Holzken duidelijk; ,,Ik ben nog steeds de nummer 1 dus voor die titel ga ik”, zegt Holzken. ,,als ik de partij tegen Parr win zal ONE Championship wel komen voor een gevecht tegen Regian Eersel de huidige kampioen.”

ONE Championship heeft Holzken een nieuw contract aangeboden voor 6 gevechten. Eerst wil de topkickbokser zijn oude contract uitvechten en die is bijna uitgediend. Over een eventuele stap van ONE Championship naar Nederland zegt Holzken: ,,ONE Championship heeft Nederland niet nodig, vechten bij ONE is gewoon next level.

Bekijk ook

Glory kampioen Vakhitov bezoekt UFC: ‘Niets is zeker’

Artem Vakhitov, de Russische voormalig Glory lichtzwaargewicht kampioen is gespot bij de UFC

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page