Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Jamal Ben Saddik: ‘Badr heeft geen recht op een titelgevecht’

Jamal Ben Saddik: ‘Badr heeft geen recht op een titelgevecht’

In een interview met Fighting Network Magazine sprak Jamal Ben Saddik openlijk.

Ten tijde van het interview was nog niet bekend dat Rico Verhoeven op 21 december de ring in zou gaan tegen Badr Hari. Echter leek Ben Saddik een vooruitziende blik te hebben, zo gaf hij zijn mening over een eventuele clash tussen Verhoeven en Badr.

Ben Saddik verwierf in december 2018 het recht om tegen Rico Verhoeven de bokshandschoenen op te nemen, door het winnen van een 8-man zwaargewicht toernooi. Tijdens de loting voorafgaande aan het toernooi welke werd uitgezonden op tv, werd beloofd dat de winnaar tegen Verhoeven aan zou treden voor diens titel.

Geen recht

Nu inmiddels bekend is dat Verhoeven en Badr elkaar voor de tweede keer zullen ontmoeten, lijkt de kans verkeken voor Ben Saddik om op korte termijn voor de titel te strijden. Het is ook al een lange tijd stil, zowel GLORY als Ben Saddik komen met niets naar buiten. Maar even terug naar het interview met FNM.

Hier is Ben Saddik stellig en zegt: “Badr heeft in mijn ogen geen recht op een titelgevecht. De enige die daarvoor in aanmerking komt ben ik. Bovendien sta ik als nr 1 in de rangschikking en Badr komt daar niet eens in voor. ” Tot nu toe wordt het gevecht tussen Verhoeven en Badr aangemerkt als zijnde geen titelgevecht.

Bekijk ook

Rico vs Badr 2: GLORY Kickboxing trekt grote sponsoren aan

De aanstaande rematch tussen GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven en all time kickboks legende Badr Hari, is niet alleen voor de kickboks fans aantrekkelijk.

Titelgevecht tussen Murthel Groenhart en Cédric Doumbé afgelast

Een flinke tegenvaller voor de kickboks fans, het titelgevecht van 26 oktober tussen de Nederlandse voormalige GLORY wereldkampioen en huidig kampioen Cédric Doumbé gaat niet door.

Nederlandse Mellony Geugjes in uniek K-1 Kickboks toernooi

Op 28 december kan de Nederlandse kickboks en MMA-vechter Mellony Geugjes K-1 kickboks geschiedenis gaan schrijven in Japan.