Glory's Luis Tavares: 'Ik vecht liever in een vol stadion'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory’s Luis Tavares: ‘Ik vecht liever in een vol stadion’

Glory’s Luis Tavares: ‘Ik vecht liever in een vol stadion’

Glory's Luis Tavares: 'Ik vecht liever in een vol stadion'
Luis Tavares (rechts)

Luis Tavares stond gepland te vechten tegen Sergej Maslobojev tijdens Glory 78 op 17 juli. Gisteren werd bekend dat de organisatie het evenement verplaatst naar een later tijdstip namelijk september. Tavares ziet dit als een kans om voor een groot publiek te kunnen presteren.

De geruchten dat Glory 78 niet door zou gaan werden extra gevoed door het feit dat Badr Hari geblesseerd zou zijn. De topvechter zou zijn neus hebben gebroken en werd ook de persconferentie uitgesteld in aanloop van het evenement, die recentelijk plaats zou vinden. Echter melde gisteren het team rondom Badr dat de topatleet gewoon had kunnen vechten op de oorspronkelijke datum aangezien de blessure meevalt.

Dat het uitstellen van het evenement hard aankomt bij de fans maar ook de vechters is duidelijk. Echter zien een groot aantal dit als een kans om dat er in september naar verwachting het publiek weer voor de volle honderd procent aanwezig mag zijn. Kickbokser Tavares is positief gestemd ook al viel zijn gevecht voor nu in het water.

Positief blijven

,,Ik support Glory in haar besluit om Glory 78 te verplaatsen naar begin september”, zegt Tavares tegen onze redactie. ,,Het zal een zeer moeilijke afweging zijn geweest tussen de blessure van Badr, de mogelijkheid om met een groot publiek weer te vechten en de belangen van alle andere vechters in het geding. “

Tavares die een van de vechters is die voor een bijna lege zaal vocht in verband met de coronapandemie vervolgt; ,,De laatste keer vocht ik zonder publiek en ik kan niet wachten om, net als bij Collission 2 in GelreDome weer aan de bak te mogen voor een groot publiek.”

Veel publiek

Team Tavares gaat zijn uiterste best doen om een belangrijke bijdrage te leveren aan het sportieve en commerciële succes begin september. ,,Het uitstel heeft grote financiële gevolgen voor mij, maar dat doet niet af aan dat ik de commerciële overwegingen van Glory begrijp en steun. “

“Dit zijn weer zes extra weken die ik optimaal ga benutten om mezelf nog verder te ontwikkelen als persoon en als vechter! ” Glory heeft nog officieel gereageerd op het verplaatsen van het evenement. Glory topman Scott Rudman zegt het te betreuren dat er een misvatting is omtrent de werkelijke reden om het evenement te verplaatsen. Verwacht wordt dat Glory snel met een verklaring en een datum komt voor Glory 78.

Bekijk ook

ZIEN! Kooivechter in 5 seconden knock-out geslagen

ZIEN! Kooivechter in 5 seconden knock-out geslagen (video)

Ismail Khan wist gisteren in Pakistan een van de snelste knock-outs in de geschiedenis van ...

Chaos! Spiderman slaat iedereen kapot in supermarkt

Chaos! Spiderman slaat iedereen kapot in supermarkt (video)

Met als gevolg zes gewonden en vijf arrestaties door de politie.

AFGELAST! Tyrone Spong vs Andrew Tabiti gaat niet door

AFGELAST! Boksclash Spong vs Tabiti gaat niet door

Tyrone Spong zal aankomende zaterdag niet boksen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page