Home / Nieuws / Kickboks formule van onderneemster Hanieh Kamran groot succes

Kickboks formule van onderneemster Hanieh Kamran groot succes

Aan de Branderweg in Westenholte (gemeente Zwolle) opent onderneemster en thaibokser Hanieh Kamran in januari 2019 haar inmiddels derde Tabonon afdeling. De tweede afdeling bevindt zich in Raalte en opende in maart vorig jaar. De vechtsportschool begon 15 jaar geleden en is ondertussen uitgegroeid tot zowel een begrip in Zwolle als ook in de vechtsportwereld. 

Derde kickboksschool voor Tabonon Zwolle
Tabonon Zwolle (foto: Mike Tomale)

De vechtsportschool waarvan de naam Ta Bo No N een acroniem is van de woorden Thai Boxing Noord Nederland, geeft meer dan 50 lessen per week en de groepen zitten goed vol. “Dat is nu nog geen echt probleem, maar over twee jaar wel,” zegt eigenares Hanieh Kamran. De naam ‘Tabonon’ is ooit bedacht door haar maatje en oud-wereldkampioenen kickboksen Martin ‘Wild Thing’ van Emmen.

Gecertificeerd en gekwalificeerd personeel

Op de locatie aan de Floresstraat in Zwolle wordt alleen al voor ongeveer 60 mensen per week personal training verzorgd. “En dat is alleen maar vechtsport, dus geen krachtsport”vertel de enthousiaste onderneemster. “We hebben acht personal trainers die dat regelen.”

“De trainers die les geven bij Tabonon zijn bijna allemaal hoger opgeleid en hebben erkende diploma’s. Naast hun CIOS-opleiding leraar martial arts, erkent door NOC*NSF, volgen ze 1 tot 3 jaar opleiding bij Tabonon. Daarna wordt er pas les gegeven,” stelt Hanieh. “Wij hebben nu ongeveer 35 trainers en bieden 50 lesuren per week aan. We zijn een bedrijf en denken als een bedrijf, dus kwaliteit staat voorop.”

Kickboks formule Tabonon van Hanieh Kamran groot succes
Hanieh Kamran (foto: Mike Tomale)

Kickboksschool groeit uit z’n voegen

Van de derde locatie (Zwolle west) verwacht Kamran dat het net zo’n succes gaat worden als de twee andere locaties. “De hype op dit moment is het kickboksen dat op sportscholen wordt gegeven. Daar doen we niet aan mee. Wij zijn een vechtsportschool en een hype gaat nu eenmaal voorbij.” 

De nieuwe manager op de derde locatie is docente op het mbo, is drie jaar opgeleid door Hanieh zelf en werkt al 10 jaar voor Tabonon. “Haar didactische en methodische vaardigheden zijn een mooie aanvulling op het les geven en managen van de derde locatie.” legt Hanieh uit.

Vrouwen aan het roer

Opmerkelijk is dat op alle drie locaties vrouwen aan het roer staan. Het managementteam van Tabanon bestaat sinds een week uit drie jongens en drie vrouwen. “Veertien en een half jaar lang waren de heren steeds in de minderheid,” lacht Hannieh. Reden hiervoor is volgens Hannieh dat vrouwen in de vechtsport sowieso stoere aanpakkers zijn én tevens zorgzaam zijn. Mannen zijn in de training sterk maar organisatorisch minder. “Hoe voel je je? En nu 20 keer opdrukken!” Die combinatie is heel sterk.” Aldus Hanieh Kamran.

Naar verwachting zullen over twee weken vechters van Tabonon meedoen in Den Haag en op 17 november aanstaande bij Glorious Heroes Enfusion in de Martinihal in Groningen.

Bekijk ook

ONE Championship president op de bres voor gepest jongetje

“De video over jouw verdriet bracht letterlijk tranen in mijn ogen, ” zegt Chatri Sityodtong ...

RICO VERHOEVEN OVER BREUK MET JACKY: ‘Stemmingmakerij’

GLORY Kickboxing wereldkampioen rico Verhoeven bracht vrijdag een officieel statement uit over de breuk met ...

💻 | 1 TEGEN 100 KARATE GEVECHT: Kijk zaterdag live mee

De 100-man kumite staat bekend als de zwaarste