Khabib Nurmagomedov versus Edson Barboza bevestigd voor UFC 219 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Khabib Nurmagomedov versus Edson Barboza bevestigd voor UFC 219

Khabib Nurmagomedov versus Edson Barboza bevestigd voor UFC 219

De top-ranked vechters Khabib Nurmagomedov en Edson Barboza zullen op 30 december bij UFC 219 tegenover elkaar staan.

De partij werd vrijdag door Barboza voor het eerst aangekondigd bij een fan Q & A in Sao Paulo voor de aankondiging van de UFC. “Ik heb het nieuws een paar minuten geleden gekregen dat mijn volgende gevecht op 30 december in Las Vegas tegen Khabib Nurmagomedov zal zijn,” zei Barboza. “Ik ben erg blij met deze kans. Het gaat oorlog worden”. Met de partij is de kans overigens aanwezig dat McGregor toch tegen Ferguson zal aantreden op UFC 219.

Khabib Nurmagomedov versus Edson Barboza bevestigd voor UFC 219

UFC 219 vindt plaats in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada.

De boeking Nurmagomedov vs Barboza schijnt duidelijkheid te geven aan de UFC lichtgewicht divisie. eerder deze maand heeft Barboza aangekondigd dat hij een gevecht tegen Nurmagomedov had geaccepteerd, maar dat Nurmagomedov nog steeds hoop had om een partij tegen de UFC-lichtgewicht kampioen Tony Ferguson te krijgen. Dit zou op zijn beurt de UFC-lichtgewicht kampioen Conor McGregor vrijmaken om Nate Diaz te vechten in een trilogie partij. Nurmagomedov had hetzelfde gevoel, maar erkende dat hij bereid zou zijn om tegen Barboza te vechten als het plan bleek te zijn dat McGregor vs Ferguson zou staan.

Nurmagomedov moest Ferguson uitdagen voor de tussentijdse lichtgewichtstitel

Nurmagomedov heeft alle acht van zijn gevechten gewonnen onder de UFC-paraplu, een ronde die wordt gemarkeerd door dominantie over Michael Johnson en Rafael dos Anjos. Nurmagomedov moest Ferguson uitdagen voor de tussentijdse lichtgewichtstitel in maart bij UFC 209, maar werd uiteindelijk uit de wedstrijd terug getrokken nadat hij in de ziekenhuis werd opgenomen als gevolg van complicaties die zijn opgelopen tijdens het verminderen van gewicht.

Barboza wil het gevecht naar de grond brengen

Barboza heeft inmiddels drie opeenvolgende partijen gewonnen, met eenduidige beslissingen over Anthony Pettis en Gilbert Melendez voordat hij een knock-out uitdeelde aan Beneil Dariush op de UFC Fight Night Fortaleza. “Iedereen kent zijn spel,” zei Barboza vrijdag over Nurmagomedov. ‘Het is geen geheim voor iemand. Maar ik ben een MMA-vechter en ik ben niet bang om met hem naar de grond te gaan. Als hij mij een opening op de grond geeft, heb ik de kans om het gevecht daar te beëindigen. Ik ben er zeker van dat als ik daarheen ga en mijn best doe, ik de winnaar zal worden.

 

 

Bekijk ook

Russische MMA-kampioen Vladimir Mineev opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne

Russische MMA-kampioen opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne

De voormalige Russische paratrooper is de eerste bekende vechter

Afgelast! Gevecht Tyson Fury en Anthony Joshua gaat niet door

Afgelast! Gevecht Tyson Fury en Anthony Joshua gaat niet door

Tyson Fury heeft verklaard dat hij niet zal vechten

Fitness trucje loopt verkeerd af! 'Eet die gewichten' (video)

Fitness trucje loopt verkeerd af! ‘Eet die gewichten’ (video)

Fitnessoefeningen zijn goed voor atleten in diverse sporten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page