Karate legende Willie Williams overleden Nieuws
Nieuws

Karate legende Willie Williams overleden

Karate legende Willie Williams overleden
Karate legende Willie Williams overleden

Zondag werd bekend dat de karate legende Willie Williams op 67-jarige leeftijd is overleden.

In 1979 nam Willie Williams deel aan de Karate Wereldkampioenschappen. Ongeveer 160 karateka's van over de hele wereld stonden aan het begin van de open gewichtsklasse. Williams kon zich een weg banen door de halve finales, waar hij werd verslagen door Keizo Mikabe.

In 1980 vocht Williams tegen de Japanse top worstelaar Antonio Inoki voor het World Heavyweight Martial Arts Championship in Tokio. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel nadat beide vechters herhaaldelijk uit de ring waren gevallen.

Nederlandse tegenstanders

William's gevecht tegen Inoki werd bestempeld als de beste professionele vechtmatch in Japan en werd gezien als de voorloper van het huidige MMA.

Williams debuteerde in november 1992 in de vechtsportpromotie Fighting Network RINGS. Na 13 wedstrijden te hebben gevochten voor de in Japan gevestigde organisatie, ging hij in oktober 1994 met pensioen. Williams stond ook tegenover Nederlandse topvechters zoals Dick Vrij en Peter Smit

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws