VIDEO: Judoka zonder benen verbaast publiek tijdens toernooi Nieuws
Nieuws

VIDEO: Judoka zonder benen verbaast publiek tijdens toernooi

VIDEO: Judoka zonder benen verbaast publiek tijdens toernooi

Geen benen en toch aan top Judo doen, het kan dat bewijst de Judoka Serrano uit Uruzgan

Stel je voor je wilt je favoriete sport beoefenen in dit geval Judo maar je hebt een lichamelijke beperking zoals deze Judoka uit Uruzgan, wat doe je dan? Je gaat er gewoon voor en doet mee aan een groot toernooi waar je ook nog eens de mat opgaat tegen een andere niet gehandicapte Judoka. Het filmpje viel ons op en is een voorbeeld dat jezelf met een zware handicap gewoon aan top sport kunt doen, en om maar in de vechtsport hoek te blijven in dit geval Judo op hoog niveau.

Veel respect en bijval uit het publiek

Op de videobeelden is te zien dat er gewoon volgens de regels wordt gestreden, en het publiek wordt uitzinnig van enthousiasme als blijkt dat er zelfs de meest technische grepen worden gebruikt om de tegenstander uit te schakelen. Na de partij is het wederzijds respect te zien van bide Judoka's tegen over elkaar. Het bewijst maar weer eens dat je met doorzettingsvermogen en een sterke wil ver kunt komen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws