Judoka Kayla Harrison professioneel MMA debuut in februari 2018 Nieuws
Nieuws

Judoka Kayla Harrison professioneel MMA debuut in februari 2018

Judoka Kayla Harrison professioneel MMA debuut in februari 2018

Olympisch Judoka Kayla Harrison zal haar professioneel MMA debuut maken in februari 2018!

Harrison is misschien de meest gedecoreerde Olympische atleet om ooit in MMA te gaan vechten als ze het volgende jaar in de Professional Fighters League-organisatie debuteert. De 26-jarige viel in de gouden medailles voor Judo in de 78 kilo-divisie in zowel de Olympische Spelen van 2012 als 2016. Zij was een vaste trainingspartner van Ronda Rousey, toen beide lid waren van het Amerikaanse Olympische Judo-team.

Judoka Kayla Harrison professioneel MMA debuut in februari 2018

In de voetsporen van opmerkelijke MMA-strijders zoals Ronda Rousey en Sara McMann

Harrison, zal in de voetsporen van opmerkelijke MMA-strijders zoals Ronda Rousey en Sara McMann als vroegere Olympische medaillewinnaars volgen om naar MMA over te gaan. Harrison is waarschijnlijk de beste vrouwelijke Amerikaanse judoka van alle tijden en kan gemakkelijk in de MMA-spotlight stappen en succesvol zijn.

Debuut in de 145-pond veergewicht divisie

De van oorsprong New Yorkse won haar eerste wereldkampioenschap in Judo in 2010. Zij sloot in oktober een contract met de Professional Fighters League en heeft het een lange tijd stil gehouden dat zij deze stap ging maken. Haar professionele debuut wordt verwacht in de 145-pond veergewicht divisie.

Twitter als boodschapper

Lance Pugmire van de Los Angeles Times heeft het verhaal donderdag op Twitter gemeld, en MMAFighting.com heeft het bevestigd met samen met haar manager, Ali Abdelaziz maar ook de vechtster zelf gaf uitleg voor deze stap;

"Ik mis vechten op de hoogste stadia van de wereld, en de World Series of Fighting heeft me echt een geweldige kans gegeven".

In april vertelde Harrison aan Pugmire dat als ze zich inzet om professioneel te vechten, ze alles zou doen om te komen tot een van de meest dominante figuren van de sport.

"Ik ben er pas op gericht om zes maanden hard te trainen en vervolgens opnieuw te evalueren en te zien waar ik ben," zei ze destijds. "Als ik ervoor kies om MMA te doen, is mijn doel er de beste bij te zijn. En ik wil zijn waar de beste vechters zijn".

Harrison's eerste tegenstander is nog niet bekend gemaakt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws