Judoka uit Israël pakt goud in Abu Dhabi maar moet zelf het volkslied zingen! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judoka uit Israël pakt goud in Abu Dhabi maar moet zelf het volkslied zingen!

Judoka uit Israël pakt goud in Abu Dhabi maar moet zelf het volkslied zingen!

Een Israëlische judoka wint in een Arabisch land maar deze weigert het volkslied te spelen om dat men het land niet erkend.

In Abu Dhabi werd een Israëlische judoka gisteren gedwongen zélf het Hatikvah (Joodse Volkslied) te zingen, reden de Arabische organisatoren van de Abu Dhabi Grand Slam wilden absoluut niet het volkslied spelen terwijl hij een medaille gewonnen had.

Een Israëlische judoka wint in een Arabisch land maar deze weigert het volkslied te spelen om dat men het land niet erkend.

Geen volkslied dan maar de judobond en zelf zingen!

Tal Flicker, die het pakte in de gewichtsklasse tot 66 kilogram, werd niet onder zijn eigen blauw-witte vlag gehuldigd,maar onder het vaandel van de Internationale Judo Federatie (IJF). De Israëlische is in de ban gedaan door diverse islamitische landen. Met de gouden medaille om zijn nek moest de Israëliër het volkslied van zijn land zelf zingen, terwijl op de achtergrond het deuntje van de Internationale Judo Federatie speelde.

Discriminatie hoort niet in de sport

Naast dat Tal Flicker een medaille won was er ook een Israëlische dame succesvol in de gewichtsklasse onder 52 kilo, en wist de de bronzen medaille te behalen. Ook zij werd ingehuldigd zonder haar eigen vlag en volkslied, schrijft The Times of Israel.

Abu Dhabi had voorafgaand aan het toernooi al van de delegatie uit de Joodse staat geëist dat er geen uiterlijke symbolen gedragen mochten worden die naar Israël verwezen. Evenmin kon sprake zijn van enige erkenning van hun moederland, een discriminerende maatregel die alleen werd opgelegd aan de Israëlische deelnemers. Dit soort discriminatie hoort niet in de sport thuis.

 

Bron: Joods.nl

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page