Judoka Henk Grol wilde overstap naar het MMA Nieuws
Nieuws

Judoka Henk Grol wilde overstap naar het MMA

Judoka Henk Grol wilde overstap naar het MMA

Judoka Henk Grol, overwoog een overstap naar het MMA, maar was toch een stap te ver!

Het gebeurt wel vaker dat vechtsporters van de ene naar de andere vechtsport, vechtsport bond, of zelfs een andere divisie overstappen. Daar liggen allerlei redenen aan ten grondslag, de een gaat voor het grote geld, daar waar de ander verveeld is, of gewoon zijn kunnen wil laten zien. Zo ook Henk Grol, maar hij bezon voor hij begon, een wijze stap of toch een gemiste kans?

Judoka Henk Grol wilde overstap naar het MMA

Eerdere overstap naar de zwaargewicht klasse

In de loop van 2007 stapte Grol over naar de klasse tot 100 kilogram, daar won hij op verrassende wijze op 12 augustus 2007 het open Duitse kampioenschap. Ook lonkte hij naar de Olympische spelen in hetChinese Peking , maar had daar stevige concurrentie in de vorm van Elco van der Geest. Deze ging Grol voorbij een derde plaats in de World Cup wedstrijd in Tbilisi.

MMA het volgende beste ding

Aangezien de MMA de meest logische stap is voor een grond vechtsporter zoals Grol, heeft hij serieus naar deze optie gekeken. Ik kijk met veel bewondering naar deze sport en de beoefenaars zo verklaarde hij eerder. Echter na een grondige overweging, besloot ik toch maar af te zien van een nieuwe vechtsport carrière in het MMA.

Dan maar een zwaargewicht klasse hoger

Al competerende in de 100 kilo zwaargewichtklasse kan het een uitdaging zijn een stapje hoger te gaan dan meteen naar een andere vechtsport over te stappen zoals het MMA. Dus waagde hij de stap naar een klasse hoger, echter was dit ook niet ideaal volgens Grol. Ik wil gewoon lekker relaxed en met plezier kunnen sporten. In het verleden kon ik nog wel eens de pan uit flippen, maar deze spanningen wil ik niet meer. Ik wil graag straks goed presteren op het WK.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws