Jorina Baars vecht zaterdag op Bellator 7 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Jorina Baars vecht zaterdag op Bellator 7

Jorina Baars vecht zaterdag op Bellator 7

Op 23 September staat het event Bellator 7 gepland in het SAP Center in San Jose te Verenigde Staten.

Naast vele mannelijke top kickboksers staat er ook een topper uit Nederland op de Bellator fight card. Meervoudig Muay Thai kampioen Jorina Baars uit Den Helder gaat daar de strijd aan met de Belgische Anke Van Gestel.

Voor diegene die Jorina Baars niet kennen hier een korte introductie. De 28-jarige Jorina Baars is woonachtig in Den Helder en werkt als beveiliger. Daarnaast heeft ze sinds een korte tijd een eigen gym in Den Helder genaamd SportsArt Den Helder.

 ongeslagen status

Ongeslagen status

Sinds 2004 vecht ze als professional haar partijen en geniet nog steeds een ongeslagen status met een fight record van 45 partijen waarvan 42 gewonnen, 3 gelijk en 14 partijen zijn op Ko beëindigd. Ze heeft tegen toppers over de hele wereld gevochten en daarbij meerdere wereldtitels gewonnen zoals die van de ISKA en Lion Fight in het weltergewicht. De Lion Fight titel wist ze zelfs meerdere malen met succes te verdedigen.

Begin dit jaar maakte ze bekend dat ze een contract met Bellator kickboxing had getekend en haar debuut zou maken tegen Irene Martens op het Bellator event in de Hongaarse hoofdstad Budapest. Deze partij wist ze te winnen op unanieme beslissing na 5 hard gevochten ronden.

Tegenstander uit België

In haar aankomende partij zal Jorina het opnemen tegen Anke van Gestel uit Belgie die ook geen onbekende is in de kickboks wereld. In april van dit jaar wist zijn nog de Enfusion wereldtitel in de -64kg te winnen in Abu Dhabi.

De voorbereidingen gaan goed volgens Baars en voor haar aankomende gevecht bereidt zij zich voor zoals bij elk gevecht. Cardio, één op één -en pads-training. Het verschil in deze partij is dat Baars meer rust heeft in haar privéleven waardoor zij zich meer kan concentreren op haar training. Baars geeft ook aan dat zij door deze rust veel scherper is dan normaal en haar conditie vele malen beter is geworden.

Ondersteuning van sponsoren

Ook buiten het trainen merk je dat ze ondersteunt wordt door veel sponsoren die het vertrouwen in haar hebben als sporter. Een van die sponsoren is Nikko Sport die een gevestigde fight gear verkoper is, die kickboksers sponsort als Nieky Holzken, Tayfun Ozcan en nu dus ook Jorina Baars als tweede vrouwelijk vechter, na Georgina van der Linde sponsort.

Artikel door: John Do

Bekijk ook

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Poep! UFC-ster Pimblett's stinkende zaakje met buren

KAK! UFC-ster Pimblett’s stinkende zaakje met de buren (video)

Hij belde aan om de situatie op te lossen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page