Joël van der Weide, Europees Kampioen Poomsea 2019 Nieuws
Nieuws

Joël van der Weide, Europees Kampioen Poomsea 2019

Joël van der Weide, Europees Kampioen Poomsea 2019
Joël van der Weide, Europees Kampioen Poomsea 2019

Op 2 april jongstleden werd Joël van der Weide Europees Kampioen Poomsae 2019 in het Turkse Antalya. Poomsae zijn de verplichte (stijl)vormen die onderdeel zijn van de uit Korea afkomstige vechtsport Taekwondo.

Joël woont in Best maar traint al iets meer dan negen jaar in Oss bij Sportcentrum Tapia, onder het toeziend oog van bondscoach (WTF) Mieke Tapia. Hij begon met Taekwondo op zijn 6de levensjaar en op zijn 15 behaalde Joël al de 4de dan zwarte band, en was daarmee meteen de jongste ooit in Nederland die een dergelijke graad op jonge leeftijd wist te halen.

Wereldkampioen worden

Joël heeft naast zijn Europese titel die hij afgelopen weekend verdiende in Turkije menig ander titel weten binnen te slepen, zoals Junior Europees Kampioen (2013) en Cadet Europees Kampioen (2015). Daarnaast is hij in de individuele klasse ook nog eens negenvoudig Nederlands Kampioen en nog een twintigtal titels. Hij is de tel ondertussen een beetje kwijtgeraakt. Joël hoopt ooit wereldkampioen te worden.Hij heeft al vijf keer meegedaan en is vijf keer net buiten de prijzen gevallen. Het goud en de wereldtitel mee naar huis nemen blijft zijn grote droom.

Door de week studeert Joël aan de Fontys Sporthogeschool waar hij een talentenstatus heeft en in de weekenden werkt hij bij Kwalitaria van Alphen in Best om deels zijn geliefde hobby te kunnen bekostigen. Hij is dan ook erg trots onderdeel te mogen zijn van het Nederlandse Team waar voornamelijk taekwondoka's van Sportcentrum Tapia in zitten.

Alle eer naar Bondscoach Mieke Tapia

De kersverse Europese kampioen is zijn trainer en bondscoach dankbaar, dat ze hem al 10 jaar traint en ter zijde staat. Trainer en coach Mieke Tapia is dit jaar genomineerd voor de Taekwondo Hall of Fame. De ceremonie vindt dit jaar eind augustus plaats in Thailand.

Europese medaille-winnaars:
Joël van der Weide - Europees Kampioen senioren 1
Theo Van de Molengraft - brons team2 heren
Teun van Otterdijk - brons junioren heren

EK Beach medaille winnaars:
Teun van Otterdijk - zilver heren junioren
Dewi van der Weide en Teun van Otterdijk zilver paar junioren
Dewi van der Weide - brons junioren dames
Melissa Versteeg - brons senioren 1 dames
Joël van der Weide - brons senioren 1 heren
Lotte de Haas en Joël van der Weide - brons paar 1

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws