In oog gestoken vechter gaat los: ‘nep knokker’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / In oog gestoken vechter gaat los: ‘nep knokker’

In oog gestoken vechter gaat los: ‘nep knokker’

In oog gestoken vechter gaat los: 'Jij bent een nepknokker'

Belal Muhammad neemt rivaal Leon Edwards onder vuur en zegt dat deze geen echte vechter is. Muhammad werd door Edwards in zijn oog gestoken tijdens hun gevecht afgelopen week. Maar Edwards wil geen herkansing tegen de Palestijnse vechter.

Het resultaat van het gevecht tussen Muhammad en Edwards wat een ‘no contest’, dus geen uitslag voor winst of verlies. Muhammad die letterlijk dat blind te zijn door de vingen van Edwards in zijn oog verging van de pijn, toen zijn oog bijna uit zijn oogkas werd gedrukt. Nu enige dagen later is het incident geland en likt Muhammad zijn wonden.

Tegen website MMA-Fighting zegt de Palestijnse knokker dat Edwards geen echter vechter is. Laatstgenoemde wil geen herkansing met Muhammed maar denkt aanspraak te maken op een titelgevecht. Dit zint Muhammad echter niet. ,,Ik had voor die tijd geen kwade wil tegen hem, maar nu wel”, zei Mohammed. ,,Gewoon zijn hele houding en de manier waarop hij handelt. Hij irriteert mij en hij maakt me kwaad door de manier waarop hij zich gedraagt en de manier waarop hij zegt: ‘Ik heb de eerste ronde gewonnen, dus we wisten hoe het gevecht zou gaan.’

Geen echte

Muhammad zegt dat er 5 ronden zijn in een gevecht en dat de strijd pas gestreden is tot de laatste ronde voorbij is. Ook zegt Muhammad als Edwards met een no contest blij is er wat aan zijn vechtspirit schort. ,,Van man tot man, als je tevreden bent met dat resultaat, dan mag je jezelf geen vechter noemen”, zei Mohammed. ,,Je moet jezelf geen kampioen noemen. Man-tegen-man, als je tevreden bent met dat resultaat, moet je eerlijk gezegd gewoon je handschoenen ophangen.”

,,Geen echte vechter zou willen dat een gevecht zo eindigt. Geen enkele echte vechter zou dat laten gebeuren. Je hebt de fout begaan. Je bent me de herkansing verschuldigd. Laten we het doen”, aldus Muhammad die klaarblijkelijk nog lang niet klaar is met Edwards.

Bekijk ook

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Surinaamse sloper Rozenstruik 5 juni de UFC-kooi weer in

Het gevecht is voor Rozenstruik die als nummer 6 op de UFC zwaargewicht ranglijst staat zijn tweede dit jaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page