Hulp oud-bokser in nood Rudi Lubbers: 'crowdfunding actie van start' Nieuws
Nieuws

Hulp oud-bokser in nood Rudi Lubbers: 'crowdfunding actie van start'

Hulp oud-bokser in nood Rudi Lubbers: 'crowdfunding actie van start'
Hulp oud-bokser in nood Rudi Lubbers: 'crowdfunding actie van start'

Sinds de uitzending van Andere Tijden Sport van zondag ‘Rudi Lubbers en het gevecht van z’n leven’ hebben al meer dan 1300 mensen via HelpRudiLubbers@gmail.com hulp aangeboden.

Oud-wielrenner Rini Wagtmans coördineert de actie: “Zoveel hartverwarmende reacties, het is overweldigend.” Aan het begin van de avond lanceerde Wagtmans een crowdfund-platform waar mensen geld kunnen storten.

De tijd dringt. Diverse media melden vandaag dat de situatie van Rudi Lubbers alarmerend is en dat voor zijn leven moet worden gevreesd. Een Nederlander die de oud-bokser gisteren in Bulgarije bezocht schrijft er in een mail het volgende over: “Zie het als een slagaderlijke bloeding. Als er nu geen hulp komt, is er geen toekomst. Morgen is het te laat.”

Help voor het te laat is

Bart Nijpels, de maker van de documentaire over Lubbers, sprak de oud-bokser vanmiddag. “Natuurlijk gaat het, onder deze omstandigheden niet goed met Rudi, maar hij voelt zich fysiek goed zegt hij. Tegelijkertijd hoor ik hem wel flink hoesten. Het lijkt me hoe dan ook duidelijk dat zijn situatie natuurlijk snel moeten verbeteren.

LEES OOK: Komt hulp voor Rudi Lubbers nog wel op tijd?

Wanneer de winter in Bulgarije toeslaat, gaat het mis omdat ze amper bescherming tegen de kou hebben.” Over het lot van de partner van Lubbers bestaat onduidelijkheid. Ze lag “onder een dekentje in foetushouding” in het busje meldt de schrijver van de eerdergenoemde mail.

Steun de actie

Lubbers bevestigt dat. “Ze voelt zich niet goed en eet weinig.” Wanneer Lubbers haar vraagt hoe ze zich voelt, reageert ze niet. Hulp-coördinator Rini Wagtmans heeft vandaag de hulp ingeroepen van Buitenlandse Zaken. Hij wil dat de Nederlandse ambassade in Sofia een gezant naar Lubbers stuurt om de nodige hulp te bieden.

Het crowdfundplatform voor de actie HelpRudiLubbers vindt u hier:

https://www.geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten/project.aspx?id=19438&code=RudiLubbers2019

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws