Hoe ziet het dieet van een elite MMA-vechter eruit? Nieuws
Nieuws

Hoe ziet het dieet van een elite MMA-vechter eruit?

Hoe ziet het dieet van een elite MMA-vechter eruit?

Voor een MMA -vechter is het heel belangrijk om een ​​gezond dieet te volgen. Een vechter moet zich voorbereiden op zware trainingen, dus het is cruciaal dat ze genoeg voedingsstoffen binnen krijgen om hun lichaam in topvorm te houden.

Een typisch dieet voor een MMA-vechter bestaat uit veel eiwitten en koolhydraten, om spieren op te bouwen en energie te krijgen tijdens het trainen. Eiwitten komen vooral uit vlees, vis en eieren, terwijl koolhydraten voornamelijk worden gevonden in aardappelen, rijst en volkoren brood.

Het ontbijt

MMA-vechters ontbijten om hun lichaam te voeden voor de zware trainingsdag die voor hen ligt. Ze streven ernaar een ontbijt binnen te krijgen van 500 - 700+ calorieën (afhankelijk van hun gewicht).

Langzame koolhydraten moeten het hoofddoel zijn tijdens het ontbijt; dus volkoren toast, suikerarme granen en pap zijn allemaal goede keuzes. Combineer met een stuk fruit en een glas melk voor een optimaal atleten ontbijt. Ook volgens Rico Verhoeven sla je deze maaltijd best niet over, of anders…

Ochtend snack

Het ontbijt van een elite MMA-vechter is simpel maar effectief. Ze eten vaak rond 6 uur in de ochtend, dus een tussendoortje is hier de perfecte oplossing om hun energieniveau op peil te houden. De nadruk ligt op eiwitten en koolhydraten, dus noten, magere yoghurt en eiwitrepen zijn allemaal geschikt.

Lunch

Veel professionele MMA vechters eten een lichte lunch, zoals: een soep, een salade, sandwiches, rijstwafels,... Ze willen namelijk geen zware maaltijd innemen waardoor ze zich sloom gaan voelen in de namiddag. De porties zijn dus vaak klein & vetarm.

Namiddag Snack

Net als bij de ochtendsnack ligt de nadruk op eiwitten en koolhydraten, maar ze proberen de porties 's middags iets groter te maken om voor te bereiden op de training 's avonds.

Ook hier zijn noten, yoghurt en eiwitrepen erg populair, evenals eieren, groenten of rijst.

Avondmaal

Na een zware trainingsdag is het tijd voor een royaal feestmaal, met alle energie die je lichaam nodig heeft om te herstellen en zich voor te bereiden op de volgende dag.

Het dieet van een elite MMA-vechter is meestal zeer eiwitrijk. Ze streven ernaar om tijdens het avondeten veel eiwitten te consumeren, om hun lichaam te helpen herstellen van de training. Dit kan bestaan uit mager vlees zoals kip, kalkoen of rood vlees. Ze zullen ook koolhydraten eten zoals rijst, pasta of soep.

Zelf eten als een elite MMA-vechter?

Als je zelf wilt eten als een elite MMA-vechter ga dan ook na hoeveel je gaat trainen, vechten en hoe intens je training is. Dit dieet is namelijk gebaseerd op het feit dat ze heel wat uren per dag trainen. Heb je minder tijd om te trainen? Dan zal je ook moeten minderen met het aantal calorieën dat je binnenkrijgt.

Een gezond dieet volhouden lijkt op het eerste zicht ook niet goedkoop, zeker als je veel vlees dient te eten. Maar als je weet waar je moet shoppen en wat er in de aanbieding is, kom je al snel een heel eind. Voorbeeld in de Lidl folder vind je nu in de aanbieding: “elite haver”, noten mix, kip en tal van groenten en fruit. Een andere tip is het aankopen van voedingsproducten in bulk. Dit scheelt je heel wat geld op lange termijn.

De uitzonderingen

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Iedere MMA-fighter heeft zo zijn individuele vechtstijl, maar ook levensstijl en dieet keuzes. Hieronder zoomen we even in op enkele van de meest opmerkelijke dieet keuzes die door MMA-fighters worden gemaakt.

Intermittent fasting: Conor Mc Gregor & GSP

Populairder dan ooit tevoren, intermittent fasting is een dieetkeuze die door veel atleten wordt gemaakt. Het principe is simpel: je eet gedurende een kortere periode van de dag en je laat vervolgens een langere periode voorbijgaan voordat je weer gaat eten.

Vechters als Conor McGregor, George St-Pierre, en zelfs UFC commentator en podcast host Joe Rogan hebben intermittent fasting in hun training opgenomen. Conor McGregor zei ooit dat hij graag in een "fasted state" traint omdat het hem doet denken aan de jacht, als een jonge leeuw.

Paddy "The Fatty" Pimblett

De vegans

Sommige UFC -legendes, zoals Nate Diaz en Mac Danzig, zijn veganisten. In het verleden was deze dieetkeuze niet mogelijk voor topsporters omdat het moeilijker was om aan alle voedingsstoffen te komen, maar tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit door de toenemende populariteit van veganistische voedingsproducten.

Foto Source: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/steak-eten-769289/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws