Het sinistere verleden van Bruce Lee: 'cocaïne en andere drugs' Nieuws
Nieuws

Het sinistere verleden van Bruce Lee: 'cocaïne en andere drugs'

Het sinistere verleden van Bruce Lee: 'cocaïne en andere drugs'

Bruce Lee, welke fan is niet met hem opgegroeid of een vechtsport gaan beoefenen door zijn toedoen. Het Chinese icoon die furore maakte in de film wereld blijkt een sinister verleden te hebben omgeven door drugs. Werd al eerder duidelijk uit de biografie over zijn leven dat Lee wel van een jointje hield, blijkt hij ook aan de zwaardere middelen te hebben gezeten.

De vechtheld blijkt zelfs geprobeerd te hebben drugs te laten verschepen naar Hong Kong, waar hij in 1972 naar terug verhuisde vanuit Amerika. Uit briefwisselingen tussen zijn vrouw Linda en Lee blijkt dat hij poogde om cocaïne te laten overkomen. Een gevaarlijke onderneming met de wetenschap dat de straffen niet mals waren het inmiddels Chinese gebiedsdeel.

Beste vrienden

Ook blijk een van de volgers en leerlingen van Lee, Robert Baker zelfs zijn dealer te zijn geweest. Baker die een van Lee's beste vrienden werd en acteerde in de film Enter The Dragon, voorzag Lee van Drugs. Het was ook aan Baker dat Lee vroeg hem de drugs toe te zenden.

Meer info over het getinte verleden van Bruce Lee kun je hier terug vinden (Engels, leestijd 5 minuten).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws