Harut Grigorian wil opnieuw vechten tegen Murthel Groenhart Nieuws
Nieuws

Harut Grigorian wil opnieuw vechten tegen Murthel Groenhart

Harut Grigorian wil opnieuw vechten tegen Murthel Groenhart

Na die beruchte nacht in Parijs, weet Harut Grigorian zeker dat hij weer een kans krijgt tegen Murthel Groenhart!

Toen Harut Grigorian en Murthel Groenhart voor de tweede keer in juni in de ring in Parijs stonden, kon niemand voorspellen wat er zou gebeuren. In een van de meest controversiële momenten in de GLORY-geschiedenis, werd Grigorian knock-out geslagen door Groenhart, waarna zich chaotische scènes voordeden.

Flinke hoofdwond Grigorian

Het begon allemaal aan het begin van de tweede ronde, toen Groenhart een knie op het hoofd van Grigorian landde en een flinke wond veroorzaakte. Zonder de interferentie van de scheidsrechter, draaide Grigorian zijn rug toe naar "The Predator" om naar zijn hoek te lopen voor medische hulp. In plaats daarvan kreeg hij een harde hoek van achteren van Groenhart, die een kans kreeg om de strijd met een enkele slag te winnen.

Twee maanden later is Grigorian klaar om terug te stappen in de ring. Met het doel om zijn laatste verlies te wissen en weer een kans te maken op de titel, zal hij deelnemen in het vier-mans toernooi op GLORY 44 in Chicago. Maar vooral wil hij zichzelf en anderen bewijzen dat het verlies van Groenhart hem niet heeft beïnvloed.

Harut Grigorian wil opnieuw vechten tegen Murthel Groenhart

Laatste gevecht niet echt een verlies

"Verliezen is onderdeel van het spel, maar ik zie mijn laatste gevecht niet echt als een verlies," vertelde Grigorian aan MMA Plus over zijn laatste optreden. 'Natuurlijk is het ook mijn eigen schuld, dat heb ik zo knock-out ben gegaan. Ik had een teken moeten geven dat ik de strijd had willen stoppen of doorgegaan, maar het was allemaal in de strijd van het moment en het ging heel snel.

'Nadat hij die knie had gegegen, voelde ik meteen dat het bloed van vanuit de snee boven mijn oog druppelde. Op dat moment dacht ik gewoon aan mezelf, ik heb een oogwond. Ik moet naar mijn hoek gaan om medische hulp te krijgen' in de veronderstelling dat men dit zag liep ik daarheen.

Maar dat was niet het geval. Terwijl scheidsrechter Paul Nicholls de partij door liet gaan en Groenhart de opening gaf om de overwinning in het proces te halen, kwam er chaos in de ring toen twee toeschouwers uit de menigte, kennissen van Grigorian, in de ring sprongen om de vierende Hollander aan te vallen.

Grigorian heeft niet veel te zeggen over de aanval op Groenhart. In zijn gedachten was het heel erg als de laatste seconden van zijn gevecht: in de hitte van het moment.

Instinctive reactie

'Ze zeiden dat het instinctief was wat ze deden en dat zij het spijt hebben van wat ze hebben gedaan', zegt Grigorian over de situatie. "Het gebeurde heel snel en natuurlijk kwamen ze niet naar Parijs om in de ring te springen en iemand aan te vallen. Ze wisten niet wat er in GLORY wel en niet was niet toegestaan. Ze zagen iemand van achter knock-out geslagen worden. Dat was ik, een vriend van hen.'

Grigorian heeft niet bijgehouden wat er sindsdien met de twee mannen gebeurd is, waarvan er naar verluidt een van hen een MMA-vechter is.

Tot op heden heeft de 28-jarige Belg nog steeds het litteken boven zijn oog om te bewijzen wat er tien weken geleden is gebeurd. Uiteindelijk zal het genezen, maar voor nu is het het enige teken dat hij van die beruchte nacht heeft overgehouden: 'Het is gebeurd en iedereen zag het. Maar ik zie het op een andere manier. Het gevecht kon beide kanten op gaan en hoewel het legaal was wat hij [Groenhart] deed, raakt iemand van achter af, is het niet echt een K.O. winst".

Kickboksgrootheden zoals Ernesto Hoost en Thom Harinck

Grigorian heeft geen zware haat gevoelens tegenover Groenhart, in tegenstelling tot veel van zijn fans. Hoewel kickboks grootheden zoals Ernesto Hoost en Thom Harinck zeiden dat ze hetzelfde zouden hebben gedaan als Groenhart, "The Predator" vertelde TMZ, kreeg hij veel opmerkingen en zelfs doodsbedreigingen door middel van sociale media na de strijd.

'Ik kan boos op hem zijn, maar het was ook mijn eigen fout,' zei Grigorian. "Hij heeft gewonnen en er is geen schande om hem te verliezen. Hij is een van de beste en ik hoop dat hij een goede strijd voor de titel tegen Cédric Doumbé zal hebben.

'Ik kan niet ontkennen dat ik dat niet zou doen, maar het is moeilijk te zeggen op dat moment. Veel mensen zeggen dat ze het niet zouden hebben gedaan, maar dat weet je nooit. Er stond een titel op het spel en we waren vol zenuwen en wilden winnen. '

We zullen op een dag weer vechten

Over Groenhart voegde Grigorian toe: 'We zullen op een dag weer vechten. Hij is daarmee akkoord, dus ik krijg nog een kans. Ik heb geen haast om het te krijgen, maar het kan heel snel gebeuren. We zullen zien."

Harut Grigorian wil opnieuw vechten tegen Murthel Groenhart

Twee weken later keerde Grigorian terug naar zijn normale routine. Terug naar 120 kilometer rijden per dag, vijf keer per week vanuit zijn woonplaats Antwerpen naar Breda en terug om te trainen bij Hemmers Gym onder Nick Hemmers.

"Na twee weken kon ik niet meer rustig zitten. Het was slechts een tegenslag, de knock-out was niet echt veel, "zei Grigorian. "Ik voel me geweldig. Ik wilde er echt weer naar buiten komen en laten zien dat het me niet heeft beinvloed".

Dat is ook de reden waarom de Belg met Armeense wortels blij is dat hij ook snel terug naar de ring kan komen: "Ik wil de beste zijn en het zou geweldig zijn om het toernooi te winnen. Ik heb eerder in veel toernooien gevochten, dus mijn lichaam is er aan gewend. Vooralsnog ben ik alleen gefocust op het eerste gevecht met Karim Benmansour, die waarschijnlijk de moeilijkste tegenstander is te verslaan. Als ik hem versla, verwacht ik het toernooi te winnen."

Kans op de titel binnen handbereik; vechten tegen Nieky Holzken

Grigorian verwacht dat twee overwinningen in Chicago hem binnen handbereik van een kans op de titel zullen brengen. Hij denkt dat de toernooiwinnaar een nummer één wedstrijd krijgt tegen de winnaar van Nieky Holzken tegen Yoann Kongolo op GLORY 45: Amsterdam, die op 30 september zal plaatsvinden.

Maar het winnen van gevechten en titels zijn niet Grigorian's hoofddoelstellingen. Hij zou liever het hart van de mensen winnen en bekend worden als een spannende vechter: "Ik wil geen punten scoren en saaie gevechten hebben. Ik wil mensen laten zien dat het alles of niets is als ik vecht. Het gaat niet alleen om het winnen.

'Voor mij gaat het om de mensen te geven waar ze voor kwamen. Er zijn jongens die veel gevechten winnen, maar niemand kijkt naar ze omdat hun gevechten saai zijn. Aan de andere kant zijn er jongens die niet alles winnen, maar mensen willen ze zien vechten en gaan voor knockouts. De laatste keer ben ik verslagen, maar het zal geweldig zijn om degenen die in Chicago uitkomen, te verslaan".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws