GLORY KICKBOKSER TYJANI BEZTATI: 'Ik ga zeker MMA-vechten'
Home / Nieuws / GLORY KICKBOKSER TYJANI BEZTATI: ‘Ik ga zeker MMA-vechten’

GLORY KICKBOKSER TYJANI BEZTATI: ‘Ik ga zeker MMA-vechten’

Nu het kickboksen een flinke deuk heeft opgelopen, en mede door de coronapandemie op een zeer laag pitje staat, gaan veel kickboksers over naar het MMA-vechten.

Een daarvan is GLORY Kickboxing vechter Tyjani Beztati, hij maakte alvast een overstap van The Colosseum naar Days Gym om zijn MMA skills aan te scherpen. In een interview met Veronica fight zegt Beztati zeker MMA te gaan doen, maar eerst nog bij het kickboksen te blijven.

Trainer Joey Berkenbosch is enthousiast over de technieken die Beztati nu al beheerst. “Ik leer de vechters voornamelijk het worstelen en grondwerk. aangezien kickboksen nu toch een beetje vergane glorie is. En MMA zwaar in opkomst is, probeer ik ze te leren staande een takedown te verdedigen,” zegt Berkenbosch.

UFC of Bellator

Beztati zegt dat je als vechter heel creatief moet zijn in het MMA. Hij kijkt dan ook naar de langere vechters als UFC Kampioen Jon Jones. Ook zegt hij wel een toekomst te zien bij de UFC of Bellator. “Ik plant nu de zaadjes, maar blijf nog wel even kickboksen.”

Wanneer Beztati weer in de ring te zien zal zijn bij GLORY is niet bekend. De organisatie kondigde donderdag opnieuw een nieuwe datum aan voor haar GLORY 76 event met Badr Hari tegen Benny Adegbuyi in de headliner.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page