Gala der Gevechtskunsten een voorbeeld voor de vechtsport wereld – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Gala der Gevechtskunsten een voorbeeld voor de vechtsport wereld

Gala der Gevechtskunsten een voorbeeld voor de vechtsport wereld

Gala der Gevechtskunsten daverend succes

Afgelopen zaterdag 24 juni werd het Gala der Gevechtskunsten gehouden in de Stadsschouwburg te Sittard, Vechtsport-Online.nl was hier voor uitgenodigd en wij werden zeer prettig verrast. Het gala is een jaarlijks terugkerend evenement, en helaas uniek in zijn soort. Waarom “helaas” vraagt u zich waarschijnlijk af, het zou eigenlijk veel voorkomend iets moeten zijn dit soort gala’s wat bijdraagt aan een positieve kijk op de diverse vechtsporten.

Gala der Gevechtskunsten daverend succes

Budo Ryu Sports organisator van het gala

Het gala wordt met verve georganiseerd door Budo Ryu Sports wat een top team heeft samengesteld om het gala tot een succes te maken. Het Ronald McDonals huis in de omgeving werd ook niet vergeten want de opbrengst van de gehouden tombola was grotendeels voor hen. Super! Jeroen Post bekend van TV was aangetrokken om de avond aan elkaar te praten, Post zelf een begenadigd Tae Kwon Do beoefenaar deed dit op een zeer prettige wijze. In de coulissen vertelde hij zijn beweegredenen om hier aan mee te werken, altijd goed om te horen dat in alle lagen van de bevolking de vechtsport een warm hart wordt toegedragen.

Gala der Gevechtskunsten daverend succes

Verschillende vechtsport disciplines

Wat super is van een gala als dit dat er verschillende vechtsport disciplines worden getoond. Er was veel jeugdig publiek aanwezig, net als bijvoorbeeld enkele van de vechtsporters die de diverse demo’s uitvoerden. Zeer goed om te zien dat de vechtsporten op een zeer positieve wijze worden gepromoot. De demo’s werden verzorgd door niet alleen Nederlandse vechtsport teams maar ook uit het buitenland, wat aangeeft dat een vechtsport gala als dit veel potentie heeft om wellicht landelijk een lans te breken voor de vechtsporten.

Gala der Gevechtskunsten daverend succes

Volgend jaar weer

Zoals het er nu naar uit ziet zal het gala volgend jaar weer worden georganiseerd, wij zullen daar zeker over berichten zodat u ook een kijkje kunt gaan nemen in de wereld van de vechtsporten. Het is echt een aanrader en er zouden veel meer van dit soort vechtsportgala’s in den landen moeten worden georganiseerd. OSU!

Gala der Gevechtskunsten daverend succes

 

Fotos: Roel Fotografie

Bekijk ook

🎥 Scheids gooit handdoek uit ring: Weigert wedstrijd te stoppen

De scheidsrechter weigerde de wedstrijd te stoppen

📺 UFC Replay: Diaz faalt, Adesanya domineert en 1e Mexicaanse kampioen

Er stonden twee titels op het spel en de terugkeer van 'Badboy' Nate Diaz.

MMA-vechter (43) overlijdt na corona vaccinatie?

Bekend vechter en Kickboxing/MMA coach had geen gezondheidsproblemen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page