G-Karate: Dave Kengen pakt wereldtitel in Dublin (video) Nieuws
Nieuws

G-Karate: Dave Kengen pakt wereldtitel in Dublin (video)

G-Karate: Dave Kengen pakt wereldtitel in Dublin (video)

Hij wordt vrijdag 19 jaar, maar Dave Kengen had geen beter verjaardagscadeau kunnen wensen.

Maandag 29 april deed Kengen mee aan het I-karate global world cup event in Dublin, Ierland. De gehandicapte sporten zette daar een top prestatie neer door de wereldtitel binnen te slepen.

Alhoewel hij zwaar geblesseerd was aan een van zijn knieën besloot Kengen toch mee te doen. De fysio zorgde voor een oplossing en tapte zijn knie strak in zodat Kengen geen last zou ondervinden bij de kumite en kata.

Zware concurrentie

Het onderdeel kumite was onderdeel van het event. "Het was kumite met 5 aanvallen en daar ga je samen met een buddy afweren op bedenken, zoals bunkai bij kata zeg maar en nog kata pairs dat is samen met een buddy, " verteld Kengen onze redactie.

"De omstandigheden waren niet ideaal omdat ik er om 8:30 moest zijn voor de registratie. Mijn wedstrijd was pas om 12:00 uur dus om de spieren warm te houden was heel moeilijk. Mijn grootste concurente was als laatste dus dat is altijd gunstiger, " zegt Kengen

Volgende toernooi

Ook al leek de concurrente van Kengen er goed voor te staan toch wist hij haar te verslaan en wereldkampioen te worden. In september reist Kengen af naar Zweden om aan een groot toernooi mee te doen waar hij met vertrouwen naar uit ziet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws