Home / Nieuws / G-Karate: Dave Kengen pakt wereldtitel in Dublin (video)

G-Karate: Dave Kengen pakt wereldtitel in Dublin (video)

Hij wordt vrijdag 19 jaar, maar Dave Kengen had geen beter verjaardagscadeau kunnen wensen.

Maandag 29 april deed Kengen mee aan het I-karate global world cup event in Dublin, Ierland. De gehandicapte sporten zette daar een top prestatie neer door de wereldtitel binnen te slepen.

Alhoewel hij zwaar geblesseerd was aan een van zijn knieën besloot Kengen toch mee te doen. De fysio zorgde voor een oplossing en tapte zijn knie strak in zodat Kengen geen last zou ondervinden bij de kumite en kata.

Zware concurrentie

Het onderdeel kumite was onderdeel van het event. “Het was kumite met 5 aanvallen en daar ga je samen met een buddy afweren op bedenken, zoals bunkai bij kata zeg maar en nog kata pairs dat is samen met een buddy, ” verteld Kengen onze redactie.

“De omstandigheden waren niet ideaal omdat ik er om 8:30 moest zijn voor de registratie. Mijn wedstrijd was pas om 12:00 uur dus om de spieren warm te houden was heel moeilijk. Mijn grootste concurente was als laatste dus dat is altijd gunstiger, ” zegt Kengen

Volgende toernooi

Ook al leek de concurrente van Kengen er goed voor te staan toch wist hij haar te verslaan en wereldkampioen te worden. In september reist Kengen af naar Zweden om aan een groot toernooi mee te doen waar hij met vertrouwen naar uit ziet.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT