Filemon slaat door, follow the kickboks hype? Nieuws
Nieuws

Filemon slaat door, follow the kickboks hype?

Filemon slaat door, follow the kickboks hype?

Filemon Wesselink in het voetspoor van de kickboksers van weleer

Filemon Wesselink in het voetspoor van de kickboksers van weleer

Gisteravond was de premiere van de TV docu "Filemon slaat door", benieuwd als ik was, en natuurlijk als vechtsport fanaat, wilde ik wel eens zien wat hier gebracht ging worden. Na al eerder Filemon te hebben gevolg in zijn weg naar body building top in "Filemon staat strak". Waar hij in een korte tijd van een vaatdoek uiterlijk naar en strak getraind lichaam wilde, leek het mij goed zijn weg naar te kickboks top dan ook maar te gaan volgen.

Remy Bonjasky als trainer

Filmon als kickbokser hoe zou hem dat vergaan? Wie zal hem daarvoor klaarstomen want aan het einde van de docu serie zal hij moeten aantreden in de ring om een echt gevecht aan te gaan. Remy Bonjasky is de gelukkige om Filemon op zijn weg naar de top te begeleiden. En eerlijk gezegd lijkt mij dat een zeer goede keuze. Remy is niet alleen een groot K1 kampioen maar weet ook heel goed over te brengen op zijn leerlingen, hoe te handelen en het beste te trainen. Daarnaast is het een zeer prettig maar strenge leraar waar je echt wel wat van aanneemt en heel veel van kunt leren.

Filemon knijpt hem

Wat grappig is om te zien is dat Filemon vol goede moed begint, echter krijgt hij al snel door dat je toch echt wel wat in je mars moet hebben om de kickboks sport te beoefenen laat staan je deze eigen te maken. Het begint allemaal onschuldig voor de arme Filemon met wat basis technieken, totdat hij in een wedstrijd groep terecht komt en voor het eerst gaat ervaren wat sparren inhoudt. Als een lamgeslagen vogel vliegt hij letterlijk dor de trainingszaal, nagejaagd door een meisje van dertien die hem alle hoeken laat zien. Ondertussen evalueert Remy met Filemon en geeft aan dat hij best terug mag slaan.

Gebroken en de twijfel slaat toe

Na de sparring sessie is Filemon duidelijk aangeslagen en staan de tranen hem nader dan het huilen "so to speak", echter weten wij inmiddels uit zijn vorige docu serie dat hij niet snel zal opgeven. Wat ook logisch is want dan zou de serie maar 1 aflevering behelsen. Zal hij doorzetten en de uitdaging blijven aangaan? Ik ga in ieder geval elke week kijken hoe het hem vergaat, van wat ik tot nu toe heb gezien is het een positief verhaal over de kickboks scene, en dat doet mij goed te zien. Wij weten inmiddels dat het kickboksen zijn weg terug aan het vinden is naar het grote publiek. Dus elke positieve kijk op de sport juichen wij van harte toe.

Filemon slaat door wordt de aankomende zondagen uitgezonden op Nederland 3 om 21:50.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws