Fighting Network Magazine (FNM) komt met super dikke uitgave! Nieuws
Nieuws

Fighting Network Magazine (FNM) komt met super dikke uitgave!

Fighting Network Magazine (FNM) komt met super dikke uitgave!
Fighting Network Magazine (FNM) komt met super dikke uitgave!

Het glossy vechtsportmagazine FNM, dat 6 keer per jaar verschijnt heeft zichzelf met de laatste uitgave overtroffen.

In het maar liefst 96 pagina’s (!) dikke magazine staan weer prachtige verhalen die de lezers zeker zullen waarderen. De coverstory is voor Saskia van Rijswijk, die met recht wordt betiteld als ‘The First Queen of Kickboxing’.

Zeker de wat oudere kickboksliefhebbers zullen de extraverte kampioen van Thom Harinck nog goed herinneren. Saskia van Rijswijk was zowel een attractie in de ring als daarbuiten.

Stukje geschiedenis

In het magazine ook aandacht voor één van de meest iconische sportscholen aller tijden; Dojo Oyama aan de Kreupelsteeg in Amsterdam. De sportschool die gerund werd door Karateka Jan Stapper en waar de giganten Willem Ruska en Chris Dolman met harde hand regeerden.

Vechtsportkampioenen uit het hele land kwamen naar Amsterdam om met de allersterksten te trainen. De sportschool was ook de thuisbasis van het leger portiers van ‘Zwarte Joop’ De Vries, de ‘Koning van de Amsterdamse Wallen’.

Mooie portretten

Grote interviews ook met Gerold Mamadeus, de vechter die in alle stijlen wereldkampioen werd en Satisch Jhamai, de Haagse vechter, trainer en promotor. Ook de ‘Moluccan Fighters’, waar Mika Tahitu de aanvoerder van is worden uitgebreid geportretteerd, net als ‘de beste cutman van Europa’, Strefan Lems.

Het opinieartikel gaat over de structuur in het MMA en één van Nederlands grootste talenten op dat gebied bij de dames, Naomi Tataroglu, komt met haar visie over de ontwikkeling van deze sport.

Boks historie

Bokshistoricus Eric van Oostrom heeft een prachtig verhaal geschreven over de eerste ‘Golden Boy’, die een Nederlander blijkt te zijn en tevens heeft hij de Franse vechtsport Savate, ‘La Boxe Francaise’, onder de loep genomen.

Veelzijdige columns maken het magazine compleet. Bas Willemsen komt met een cursus die geen enkele leraar of sportschoolhouder zou moeten overslaan en de vaste juristen Thomas Geukes Foppen en Jurriën Hemstede bespreken de financiële rechten en plichten voor sporters tijdens de corona crises.

Iedere editie legt FNM een talentvolle vechter onder het vergrootglas. Dit keer is de spotlight gericht op Gina Weerdenburg van Central Gym. Het slotwoord is traditioneel voor ‘De wereld van Bert Kops’. Niemand maakt meer mee in de wondere vechtsportwereld dan de voormalig topworstelaar uit Amsterdam.

Meer info: www.fnm.nu

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws