Epic MMA Club sluit plotseling haar deuren Nieuws
Nieuws

Epic MMA Club sluit plotseling haar deuren

Epic MMA Club sluit plotseling haar deuren

Epic MMA Club, de eerste high-end mixed martial arts club van Hongkong, heeft zijn deuren gesloten.

Epic MMA Club sluit plotseling haar deuren

Een bericht van curatoren met betrekking tot de sluiting van Epic MMA (de eerste high-end mixed martial arts club van Hongkong, en een wereldwijd fenomeen), heeft gisteren op een Facebook-groepsschat verklaard dat het bedrijf failliet is gegaan. Epic's operations directeur, Joey Lee, zei per e-mail over de beslissing om Epic MMA op te heffen "het kwam als een donderslag bij heldere hemel".

Nadat de aankondiging verscheen, werd meteen de website van Epic afgesloten, waarbij de bezoekers op de site het bericht "gesloten wegens onderhoud" te zien kregen. De Facebook- en Twitter-accounts zijn ook gesloten.

Een bron zei dat Epic tussen 700 en 800 leden heeft en dat ze nog op een officiële aankondiging wachten

De meest opvallende trainer en vechter van de club, Alberto Mina, zei dat zijn hart gebroken was omdat Epic zijn droom waar gemaakt had om in het wereldberoemde Ultimate Fighting Championship (UFC) te kunnen vechten.

'Ik werd de ochtend wakker en ik heb meer dan 120 sms'jes over de liquidatie gehad. Dat brak mijn hart, "zei Mina, die nu in Los Angeles woont en traint.

Epic, die vijf sportscholen heeft - drie in Central, met anderen in Tung Chung en Stanley - zijn in 2012 in de stad gestart. Ze bieden een alternatief voor traditionele fitnesslessen. En zijn een basis voor international MMA vechters die hier vaak trainden.

Meerdere vechtsport specialisaties

Eric MMA is gespecialiseerd in Braziliaanse jiu-jitsu, Muay Thai boksen, boksen, yoga, anti-zwaartekracht fitness en cross fitness en gastheer voor top atleten in die gebieden, waaronder de legendarische Filippijnse bokser Manny Pacquiao in 2014. Het faillissement van Epic's is op maandag uitgereikt. Lee, de operations director, zei dat Epic had moeite om winst te maken, zelfs sinds het opende.

"Kevin Fialko [de mede-oprichter van de Epic MMA Club] heeft het vijf jaar financieel ondersteund en heeft uiteindelijk zijn steun ingetrokken. De beslissing kwam zeer plotseling en na maanden om te proberen investeerders aan te trekken voor een nieuwe locatie, toen is ook het keerpunt bereikt.

Lee zei dat ongeveer 40 medewerkers op de hoogte zijn gesteld

Epic-lid Leigh Coates, die drie keer Hongkong vertegenwoordigde bij het Asia Crossfit Championships (vorig jaar dat ze voor het eerst in Azië in haar leeftijdscategorie was geplaatst), zei dat ze verdrietig was over het nieuws.

"Ik ben niet boos, alleen erg verdrietig voor de Epic-organisatie, met name voor alle betrokkenen die meer financieel betrokken zijn dan mezelf," zei Coates, die zich in april voor een jaarlijkse promotie heeft aangemeld. "Ik weet niet zeker of ik mijn geld zal verliezen. Ik moet met mijn creditcard bedrijf praten om erachter te komen. '

Coates, die in Groot-Brittannië was vakantie toen ze het nieuws hoorde, zei: "Ik was niet op de hoogte van zijn dreigende sluiting - niemand was dat. Epic coaches hebben me geholpen om het niveau van atleet te bereiken die ik vandaag ben en daarvoor ben ik hen eeuwig dankbaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws