EEUWIGE VRAAG: Had Bruce Lee een echt gevecht kunnen winnen?
Home / Nieuws / EEUWIGE VRAAG: Had Bruce Lee een echt gevecht kunnen winnen?

EEUWIGE VRAAG: Had Bruce Lee een echt gevecht kunnen winnen?

Vechtsport en filmlegende Bruce Lee was bekend om zijn on screen vecht scenes. Fans vragen zich echter af of de grondlegger van Jeet Kune Do ooit een echt gevecht had kunnen winnen.

Toen Bruce Lee op 32-jarige leeftijd stierf, aan de vooravond van zijn eerste internationale hit, “Enter the Dragon”, verviel alles wat hij zou kunnen zijn geworden in wat er zou kunnen zijn. Misschien is geen vraag over Lee zo triviaal maar vurig nagestreefd als deze: Had Bruce Lee een echt gevecht kunnen winnen?

Bruce Lee stierf veel te jong en met zijn dood ook hoe hij in een echt gevecht zou presteren. In de huidige tijd van kickboksen en MMA-vechten lijkt deze vraag weer actueel te worden. De door Bruce Lee ontwikkelde vecht stijl Jeet Kune Do heeft elementen van beide sporten in zich.

De vraag

Het is in zekere zin voorspelbaar dat fans hongerig debatteren over de vaardigheden van de man die de martial arts-film zoals we die kennen verfijnde. Weinig acteurs hebben ooit zoveel fysieke kracht op het scherm uitgestraald als Lee. Hij laat je geloven dat hij echt is. Bij het bekijken van zijn films voelt men de drang om zelf aan vechtsporten te gaan doen.

ESPN publiceerde een tot de verbeelding sprekend artikel over het vraagstuk hoe Lee zou hebben gepresteerd. In het ESPN artikel neemt men diverse zaken onder de loep en vergelijkt men het oude met het nieuwe, Bruce Lee versus heden. Lees hier meer.

Bekijk ook

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

UFC-ster McGregor! ‘Probleem is op te lossen’

De vechter heeft niet allen verstand van knokken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page