Door boksen wordt je super fit, slank en sterk en aantrekkelijker! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Door boksen wordt je super fit, slank en sterk en aantrekkelijker!

Door boksen wordt je super fit, slank en sterk en aantrekkelijker!

Dat je van sport sterker en fitter wordt is geen geheim maar van Boksen wordt je pas echt fit en slank!

Niet alleen het competitieve boksen is populair maar tegenwoordig zijn er allerlei varianten op de markt die een link hebben met de bokssport. Boksers van de oude generatie zullen er wellicht naar kijken met een glimlach maar voor velen is het een serieuze zaak, want van boksen wordt je super Fit, Slank en Sterk. Dat je er aantrekkelijker van wordt spreekt van zelf, wie valt er niet voor een gespierd mannelijk of vrouwelijk lichaam?

Pinkboxing en Crossboxing de nieuwe trends

Aloude technieken uit de bokssport worden heden ten dage gecombineerd met cross-fit of functionele circuittraining en is inmiddels een allround workout. Echter zonder fysiek contact met een tegenstander, maar puur de conditie elementen en zak training worden toegepast. Dit is goe voor je reactie vermogen en werkt stress verminderend en krijg je er meer zelfvertrouwen van.  Pink Boxing is exclusief voor vrouwen en de perfecte balans tussen keihard trainen en heel veel plezier maken. Sommige noemen Cross Boxing de Next-level trainingsmethode is uitdagend en is daarmee uitermate geschikt voor zowel mannen als (stoere) vrouwen.

Door Boksen wordt je super Fit, Slank en Sterk en aantrekkelijker!

Boksen is dé allround workout waarmee je je hele lichaam traint en conditie opbouwt

Je gebruikt letterlijk je hele lichaam met boksen, al eens afgevraagd waarom de meeste prof boksers er zo goed uit zien? Nou geen geheim keihard trainen, veel conditie oefeningen want uithoudingsvermogen is key in de ring waar gebokst wordt. Je kunt niet verslappen want voor je het weet heb je een knockout voor je kiezen. Maar voor degene  die niet het fysiek contact wensen maa toch het sterke lichaam van een bokser willen hebben, ga lekker trainen.

Steeds meer boksende jeugd door verscherpte regels Vechtsport Autoriteit

Ook de jeugd herontdekt het boksen, steeds vaker is men terug te vinden in een boksschool of gym, ook veel kickboksers trainen vaker op boksen, bij de jeugd ligt heir ten grondslag dat de Vechtsport Autoriteit verscherpte regels voor contact naar het hoofd bij kickboksen heeft ingevoerd. Kinderen worden weerbaarder door het boksen en zelfverzekerder overigens geldt dit voor meer vechtsporten, maar de praktijk leert dat het absoluut stimuleert, ook de prestaties op school.

White collar boxing

Her en der ontstaan initiatieven zoals het white collar boxing waar een goed doel aan verbonden is, dit zijn veelal clubjes van ondernemers en geïnteresseerden die met elkaar door het boksen de strijd aan gaan. Het interessante is dat men traint voor een event (soort van toernooi), waar men na een aantal weken of maanden de ring in stapt. Een goed doel is waar eventuele opbrengsten naar toe gaan. Hoe het ook zij de bokssport zit in de lift, en niet geheel onterecht. Just start boxing and stay fit!

 

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page