De Boksbond wil het boksen nog beter op de kaart te zetten in Nederland! Nieuws
Nieuws

De Boksbond wil het boksen nog beter op de kaart te zetten in Nederland!

De Boksbond wil het boksen nog beter op de kaart te zetten in Nederland!

De Boksbond in Nederland heeft zich tot doel gesteld het boksen naar een hoger niveau te tillen

In een communiqué op de site van de Boksbond staat telezen dan men naar binnen heef gekeken en de conclusie heeft getrokken dat er veel bereikt is. Echter wil men de volgende stappen zetten en zal daarvoor op verschillende manieren ingaan. "Vele initiatieven zijn de laatste tijd succesvol afgrond. Denk maar eens aan de unieke landenwedstrijd Nederland – Cuba. Wie had ooit gedacht dat de beste boksers van de wereld naar Rotterdam zouden komen en dat Enrico Lacruz een van hen zelfs zou verslaan?", zo meld de voorzitter van de Boksbond Boris van der Vorst. En met recht mag menhir trots op zijn het boksen in Nederland herleeft, mede door dit soort initiatieven.

De Boksbond wil het boksen nog beter op de kaart te zetten in Nederland!

Ook bij het jeugd boksen is veel resultaat geboekt

Er werd in 2017 een geheel nieuw NK boksen voor de jeugd georganiseerd. "Wie de jeugd koestert, heeft de toekomst. Het bestuur is supertrots dat er een nieuwe weg is ingeslagen, waarbij niet alleen de top aandacht krijgt", aldus van der Vorst. Toch blijft er werk aan de winkel en dat bleek onlangs bij een bespreking over de breedtesport bij boksen."Hoe kan dat aandachtsgebied beter benaderd worden? Andere sportbonden hebben ervaren van hoeveel belang dat is om ‘onze’ sport nog beter op de kaart te zetten. Nu zijn we nog een kleine Olympische bond, maar dat verandert natuurlijk als we grip krijgen op duizenden, wellicht tienduizenden recreatieve beoefenaren". Dus dat wordt een van onze belangrijke speerpunten in 2018."

Het steeds populairder wordende business boksen

Er zijn diverse initiatieven binnen Nederland die onder het het steeds populairder wordende business boksen vallen, het zogenaamde "White Collar Boxing". Hier wordt aan onder andere drukke zakenlieden de mogelijkheid geboden om op vroege tijdstippen, of aangepaste tijden zichzelf te bekwamen in het boksen, natuurlijk geheel recreatief. Ook zal de Boksbond doorgaan met het afnemen van graduering examens.

Neem deel aan het bestuur van de Boksbond

"Beleid uitvoeren is even belangrijk als beleid maken en uitdragen, op landelijk én regionaal niveau. Het kan altijd beter en daarbij hebben we ieders input en betrokkenheid keihard nodig. We doen een beroep op iedereen die de ambitie of bereidheid heeft om meer te betekenen voor het boksen zich te melden (via bvdvorst@nederlandseboksbond.nl) om ons bestuurlijk te versterken. Schroom niet, neem bijvoorbeeld zitting in de districtscommissies van de Nederlandse boksbond en beslis mee over allerlei zaken, die van groot belang zijn. Ook marketing-, communicatie- en social media-experts kan de Boksbond uitstekend gebruiken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws