Vechtersbaas: 'Onterechte winst Nederlandse kickbokskampioen Ennahachi' Nieuws
Nieuws

Vechtersbaas: 'Onterechte winst Nederlandse kickbokskampioen Ennahachi'

Vechtersbaas: 'Onterechte winst Nederlandse kickbokskampioen Ennahachi'

Chatri Sityodtong, de grote baas van ONE Championship neemt geen blad voor de mond. Hij vindt dat de Nederlands-Marokkaanse Illias Ennahachi gisteren onterecht zijn titel heeft weten te behouden in Singapore.

Het is nogal wat als een 'vechtersbaas' vindt dat een vechter onterecht gewonnen heeft en dit durft uit te spreken. Echter staat Sityodtong volgens eigen zeggen voor respect en eer in de vechtsport, dat blijkt nu hij zegt dat Ennahachi zijn Tiel niet had moeten behouden.

Slechte beslissing

In Singapore verdedigde Ennahachi gisteren zijn ONE Championship vlieggewicht titel tegen de Thai Superlek Kiatmoo9. Deze kreeg een verlies voor zijn kiezen terwijl hij volgens insiders had moeten winnen. Social media ontplofte na de beslissing en veel fans lieten hun ongenoegen blijken. Ook Sityodtong is niet blij met de winst van Ennahachi.

,,Laat ik beginnen met te zeggen dat ik teleurgesteld was over de beoordeling van het hoofdevenement. ONE Championship werkt ongetwijfeld samen met enkele van 's werelds beste en meest ervaren juryleden, scheidsrechters en officials. Ik respecteer hun professionele oordeel ten zeerste en waardeer hun uitmuntendheid ten volle", zegt Sityodtong op Facebook.

Irritatie

''Ik denk echter niet dat een vechter die met minimale output vecht, het verdient om te winnen. Naar mijn mening heeft Superlek duidelijk het gevecht gewonnen. Ik dacht dat Ennahachi sterk begon en de eerste 2 rondes won, maar Superlek nam het gevecht over in rondes 3-5. In de laatste ronde was het duidelijk dat Ennahachi niet meer mee wilde vechten. Ik geloof dat een automatische herkansing hier de enige eerlijke en correcte uitkomst is", aldus een duidelijk geïrriteerde Sityodtong.

Ennahachi zelf zei na afloop van het gevecht dat het niet zijn beste wedstrijd was. Wel daagde de kampioen Demtrious Johnson uit de voormalige UFC en huidig MMA-kampioen zijn ONE. Maar aan Sityodtong te oordelen kunnen die plannen voorlopig de koelkast in.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/boze-kickboks-fans-steunen-verslagen-vechter-beslissing-onterecht/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws