Vechtersbaas: 'Onterechte winst Nederlandse kickbokskampioen Ennahachi'
Home / Nieuws / Vechtersbaas: ‘Onterechte winst Nederlandse kickbokskampioen Ennahachi’

Vechtersbaas: ‘Onterechte winst Nederlandse kickbokskampioen Ennahachi’

Chatri Sityodtong vindt dat Ilias Ennahachi onterecht gewonnen heeft van superlek kiatmoo9

Chatri Sityodtong, de grote baas van ONE Championship neemt geen blad voor de mond. Hij vindt dat de Nederlands-Marokkaanse Illias Ennahachi gisteren onterecht zijn titel heeft weten te behouden in Singapore.

Het is nogal wat als een ‘vechtersbaas’ vindt dat een vechter onterecht gewonnen heeft en dit durft uit te spreken. Echter staat Sityodtong volgens eigen zeggen voor respect en eer in de vechtsport, dat blijkt nu hij zegt dat Ennahachi zijn Tiel niet had moeten behouden.

Slechte beslissing

In Singapore verdedigde Ennahachi gisteren zijn ONE Championship vlieggewicht titel tegen de Thai Superlek Kiatmoo9. Deze kreeg een verlies voor zijn kiezen terwijl hij volgens insiders had moeten winnen. Social media ontplofte na de beslissing en veel fans lieten hun ongenoegen blijken. Ook Sityodtong is niet blij met de winst van Ennahachi.

,,Laat ik beginnen met te zeggen dat ik teleurgesteld was over de beoordeling van het hoofdevenement. ONE Championship werkt ongetwijfeld samen met enkele van ’s werelds beste en meest ervaren juryleden, scheidsrechters en officials. Ik respecteer hun professionele oordeel ten zeerste en waardeer hun uitmuntendheid ten volle”, zegt Sityodtong op Facebook.

Irritatie

”Ik denk echter niet dat een vechter die met minimale output vecht, het verdient om te winnen. Naar mijn mening heeft Superlek duidelijk het gevecht gewonnen. Ik dacht dat Ennahachi sterk begon en de eerste 2 rondes won, maar Superlek nam het gevecht over in rondes 3-5. In de laatste ronde was het duidelijk dat Ennahachi niet meer mee wilde vechten. Ik geloof dat een automatische herkansing hier de enige eerlijke en correcte uitkomst is”, aldus een duidelijk geïrriteerde Sityodtong.

Ennahachi zelf zei na afloop van het gevecht dat het niet zijn beste wedstrijd was. Wel daagde de kampioen Demtrious Johnson uit de voormalige UFC en huidig MMA-kampioen zijn ONE. Maar aan Sityodtong te oordelen kunnen die plannen voorlopig de koelkast in.

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page