Bokslicentie Tyan Booth afgepakt na kwetsende tweets over gestorven bokser Scott Westgarth Nieuws
Nieuws

Bokslicentie Tyan Booth afgepakt na kwetsende tweets over gestorven bokser Scott Westgarth

Bokslicentie Tyan Booth afgepakt na kwetsende tweets over gestorven bokser Scott Westgarth

Westgarth overleed zaterdagavond na het winnen van het grootste gevecht in zijn carrière!

Tyan Booth heeft zijn boksvergunning zien verdampen wegens smakeloze opmerkingen die hij maakte na de dood van Scott Westgarth. Westgarth stierf op 31-jarige leeftijd in de vroege uren van zondagochtend, nadat hij ziek was geworden na zijn puntenoverwinning op Dec Spelman in Doncaster op zaterdag.

Er is een goede kans dat ik ook in een rolstoel terecht kom

Super-middengewicht Booth reageerde op sociale media: "Sommige mensen zouden ervan genieten als ik werd gedood in een boksring zoals Scott Westgarth." Verwijzend naar de benarde toestand van de Amerikaanse bokser (Gerald McClellan) na een brutale nederlaag tegen Nigel Benn gehandicapt werd, voegde hij toe: "Ik moet zelf het boksen in de komenden twee weken en ik heb de afgelopen drie maanden alcohol gedronken en niet goed getraind, dus er is een goede kans dat ik ook in een rolstoel terecht kom zoals Gerald McClellan, dus blijf mij volgen. "

Bokslicentie Tyan Booth afgepakt na kwetsende tweets over gestorven bokser Scott Westgarth

Zijn tweets staan nog steeds online

Booth is sinds juni 2017 inactief maar de British Boxing Board of Control heeft bevestigd dat zijn licentie met onmiddellijke ingang is opgeschort en beëindigt alle plannen die hij had om te vechten. Zijn tweets staan nog steeds online, en ondanks dat zijn trainer Dominic Ingle, ook op sociale media, toevoegt: "De ongepaste opmerkingen die onlangs door Tyan Booth zijn getweet, worden behandeld door de Ingle Gym en BBBofC. Hij is gevraagd om ze te verwijderen."

Jij smerige stuk stront, mijn broer heeft meer bereikt dan je ooit hebt gedaan

Westgarths broer Scott reageerde op Booth en twitterde: "Jij smerige stuk stront, mijn broer heeft meer bereikt dan je ooit hebt gedaan en ooit zal doen! Je haalt die onzin weg of ik kom het voor je doen. Ik beloof het. Jij verdiend het niet om als bokser te worden erkend. " De Ingle-sportschool is overigens gevestigd in Sheffield, in de buurt van waar Westgarth werd getraind door Glyn Rhodes in het Sheffield Boxing Center.

Westgarth naar het ziekenhuis gebracht waar hij stierf

Westgarth was de underdog tegen Spelman in Doncaster maar won op punten om een ​​uitdaging aan te gaan voor de Engelse licht-zwaargewicht titel. Maar hij leek afwezig tijdens zijn interview na het gevecht en werd later naar het ziekenhuis gebracht waar hij stierf. Er is een Gofundme-pagina opgezet om geld in te zamelen voor de familie van Westgarth.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws