Bokser Erik Skoglund ontwaakt uit coma - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokser Erik Skoglund ontwaakt uit coma

Bokser Erik Skoglund ontwaakt uit coma

Erik Skoglund leed aan een bloeding in de hersenen opgelopen tijdens een training

Nadat hij na een training ziek was geworden, werd Erik Skoglund op 7 december naar het ziekenhuis gebracht en behandeld voor een bloeding in de hersenen. eerder berichten wij over dit onfortuinlijke voorval, die de boks fans danig deed schrikken.

Bokser Erik Skoglund ontwaakt uit coma

Hij is nu uit een coma gehaald

Zijn promotor, Kalle Sauerland, zei in een verklaring: “Erik Skoglund is wakker en ontvankelijk omdat hij uit zijn medisch geïnduceerde coma is gehaald. Omdat de zwelling bij zijn hersenen voldoende was verminderd, begonnen artsen gisteravond met het proces om Erik wakker te maken en waren ze tot nu toe tevreden met de resultaten. Hij heeft een aantal positieve signalen getoond. Hij ademt weer zelf, met behulp van een ademhaling apparaat, en reageert op instructies.

Nog wel even op de intensive care

“Hoewel hij op de intensive care blijft, zijn de meest kritieke en levensbedreigende stadia van zijn herstel nu achter de rug. De komende dagen zal Erik een reeks onderzoeken ondergaan, die zullen onthullen welke gevolgen zijn verwondingen zullen hebben voor zijn toekomst. “We willen iedereen bedanken voor hun voortdurende steunbetuigingen en vragen iedereen in deze periode de privacy van Erik en zijn familie te blijven respecteren”.

Gevolgen van hersenbloeding

Dat een bloeding in de hersenen niet licht genomen moet worden en tot schade kan leiden is alom bekend. Echter dat men nar een kunstmatige coma ook goede resultaten boekt is inmiddels al een paar keer uitgewezen. Juist door het stil leggen van een lichamen activiteit tijdens een bedreigende situatie komt een persoon tot rust en heeft een betere kans op herstel. Of Skoglund weer de ring in zal gaan is nu nog te vroeg om te zeggen.

 

Bekijk ook

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page