Bokser Canelo Álvarez faalt voor dopingtest geeft besmet vlees de schuld Nieuws
Nieuws

Bokser Canelo Álvarez faalt voor dopingtest geeft besmet vlees de schuld

Bokser Canelo Álvarez faalt voor dopingtest geeft besmet vlees de schuld

Mexicaanse bokser test positief voor sporen van clenbuterol

Canelo Álvarez heeft positief getest op sporen van het prestatieverhogende medicijn clenbuterol voor zijn 5 mei-gevecht met Gennady Golovkin, zo hebben de promotors van de bokser Golden Boy Promotions aangekondigd. Golden Boy is van mening dat het resultaat van de test toe te schrijven is aan vleesbesmetting, ondersteund door het laboratorium dat de tests heeft uitgevoerd. De Mexicaanse bokser heeft vóór zijn rematch met meervoudig wereldkampioen middengewicht Golovkin deelgenomen aan een vrijwillige drugstest, de match is niet in gevaar en zal volgens planning nog steeds zal plaatsvinden.

Bokser Canelo Álvarez faalt voor dopingtest geeft besmet vlees de schuld

Resultaten positief terug voor sporen van clenbuterol

"Als onderdeel van het vrijwillige testprogramma waar Canelo Álvarez op aandrong voor zijn gevecht op 5 mei, kwam een ​​van zijn resultaten positief terug voor sporen van clenbuterol, in overeenstemming met vleesverontreiniging die de afgelopen jaren tientallen atleten in Mexico heeft getroffen, "Aldus een verklaring van Golden Boy Promotions. "Zoals Daniel Eichner, directeur van SMRTL, het door Wada geaccrediteerde laboratorium dat de tests uitvoerde vermeldde in zijn verklaring (op maandag): 'Deze waarden liggen allemaal binnen het bereik van wat wordt verwacht van vleesverontreiniging'. Bij ontvangst van deze informatie heeft Golden Boy onmiddellijk de Nevada State Athletic Commission en de promotor van Golovkin, Tom Loeffler, op de hoogte gesteld. "

Geen vlees eten als men in Mexico is

Wada heeft eerder waarschuwingen uitgegeven aan atleten die naar Mexico reizen over de risico's van het eten van vlees. UFC-echters Brandon en Augusto Moreno vermeden beide schorsingen nadat ze beweerden dat positieve testen voor clenbuterol afkomstig waren van besmet vlees. Een ander, Francisco Rivera, kreeg een schorsing van vier jaar nadat Usada zijn versie van de gebeurtenissen had verworpen. Clenbuterol, vaak gebruikt door astmapatiënten, heeft vetverbrandende eigenschappen en atleten staan ​​erom bekend het te gebruiken om snel lichaamsvet en gewicht te laten verminderen. Onder degenen die positief hebben getest, zijn honkballers Raul Mondesi en Guillermo Mota en wielrenner Alberto Contador.

waarheid uiteindelijk zal zegevieren

Golden Boy zei dat Álvarez zijn trainingskamp onmiddellijk van Guadalajara in Mexico naar de Verenigde Staten zal verplaatsen en zich zal onderwerpen aan een aantal en verschillende aanvullende tests. De promotors voegde eraan toe dat de 27-jarige tientallen keren schoon heeft getest in de loop van zijn vorige 12 gevechten. Álvarez zei: "Ik ben een atleet die de sport respecteert en dit verbaast me en stoort me omdat het me nooit was overkomen. Ik zal me onderwerpen aan alle tests die wij nodig hebben om deze pijnlijke situatie op te helderen en ik vertrouw erop dat de waarheid uiteindelijk zal zegevieren. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws